Gastro Music Fest kombinira odličnu glazbu i vrhunski street food

311

Gastro Music Fest, festival koji slavi vrhunski street food i odličnu glazbu i traje od 17. do 26. svibnja u zagrebačkom parku Zrinjevac, posjetiteljima nudi uživanje u specijalitetima nekih od ponajboljih zagrebačkih street food ugostitelja.

Tako na Zrinjevcu možemo uživati u pilećim empanadama s umakom od avokado jogurta chefa Maria Mihelja iz El Toro restaurant&bara. U ponudi su i beef salsiccie s raznim dodacima u latinoameričkoj verziji hot doga koje su ovoj kućici donijele titulu najpopularnije na zagrebačkom Adventu te savršeni churossi. Tražen je i cubano sendvič, takozvani kralj sendviča, za koji se već nekoliko sezona na AperEATivo kućici na festivalima stvaraju redovi. Klub ljubitelja janjetine nudi najbolje od plodova tora, odnosno janjeći street food, a za svaki festival osmisle nešto sasvim novo i drugačije: ove sezone izdvajamo pulled lamb sendvič s dugo pečenom i vučenom janjetinom.

Ove godine je po prvi puta na Gastro Music Festu i Brewbites kućica Hrvoja Šalkovića koja priprema tri odlična burgera, a Arepa by Richardo kućica, pjevača Richarda Luquea, priprema tradicionalno venezuelansko jelo – Arepu.

Fun bobby nedavno je otvoreni street food u Novom Zagrebu koji je za festival pripremio odlična, drugačija i jako zanimljiva jela – jedno od njih Okonomyaki, slana palačinka s ribanim zeljem, pečenim mariniranim svinjskim prsnim vršcima, kineskim rezancima od jaja, zapečenim sirom, meko pečenim jajem na oko te domaćim umacima i mladim lukom.

Burgeri kao najomiljeniji zagrebacki street food zastupljeni su na mnogim kućicama. Dečki iz American bara Dollar iz Varaždina uz odlične burgere nude i savršeno ukusna rebarca marinirana u Jack Danielsu. Cheese bar, zagrebački wine bar, na festival je kao i uvijek došao s domaćom hranom te uz burgere s paškim sirom i tartufima tijekom dana u velikim talijanskim tavama i kotlu priprema dnevna jela kao što su razne tjestenine, ali i gulaš i grah.

Wurst bar iz Tesline nudi austrijske Frankfurter kobasice napravljene posebno za njih, a tu su i druge razne kasse i “šarf” kobasice. Wok by Matija priprema tri vrste woka – s piletinom, kozicama i onu najatraktivniju – s mesom krokodila, a svi wokovi dolaze i u blažim i ljućim varijantama.

Za piće su zadužene kućice Rakijarnica &Mangosta bar koja priprema koktele u ananasu i lubenici, ali i voćne salate te alkoholne sladolede te House of booze koja osim zanimljivih likera s industrijskom konopljom i raznim dodacima te koktelima nudi i langoš – tradicionalnu lepinju s raznim punjenima i okusima. Ljubitelji slatkog mogu uživati u Amelie slasticama te ponudi Trdelnika koji svojom tradicionalnom češkom slasticom i mirisom cimeta posjetitelje privlači na Zrinjevac.

Za odličnu glazbu pobrinuli su se brojni atraktivni i zanimljivi glazbenici: Scifidelity orchestar, Danijela Večerinović Burić, Manuela Svorcan, Saxofonist Jakša Jordes, duo Duoza Ivone Giove i Stanislava Kovačića, Eric Vidović, Filip Rudan i Sven Pocrnić, benda Superstary te saxofonist Chuck Borissa i DJ Sugar G.