Granfondo Falkensteiner Borik oduševio i profesionalce i amatere

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Međunarodni biciklistički spektakl Granfondo Falkensteiner Borik doveo je u Zadar zvučna imena biciklizma, više od 150 sudionika iz 10 zemalja

Od najmlađih od 15 godina do najstarijih od 60 godina, od dama do gospode, profesionalaca i amatera, drugo izdanje Granfondo Falkensteiner Borik utrke na jednom je mjestu okupilo sve kategorije biciklista. Svi oni, o ovom biciklističkom izazovu u Zadru, utrci na čak 120 kilometara perfektne staze s više od 150 sudionika iz 10 zemalja, rekli su – nikada ljepša staza!

Zadarsko subotnje jutro bilo je idealan jesenski dan! Iako je dan ranije kiša pomalo uznemirila sudionike i organizatore, toplo sunce koje je od ranog jutra zagrijalo Zadar, natjecateljima je donijelo toplo vrijeme i lijepe prizore mora i Velebita. Drugo izdanje Granfonda za jednog je sudionika ipak bilo uspješnije od ostalih. Njegovo ime je Viktor Potočki i ove godine uzeo je titulu Apsolutnog pobjednika Zadar Granfonda. Ovaj mladi zaljubljenik u bicikle iz Donje Stubice, biciklizmom se bavi profesionalno više od deset godina. Iako mu je ovo prvi posjet Falkensteiner Club Funimation Borik hotelu, rekao je kako nikako neće biti posljednji.

“Lokacija je zbilja iznimna, utrke na moru uvijek imaju neku posebnu čar, a kad one budu u nevjerojatnom krajoliku kakvim je okružen grad Zadar te se uz to još odvijaju na dan s idealnom temperaturom i izvrsnom ekipom, dojmovi ne mogu biti drugo, nego pozitivni!”

U organizaciji Falkensteiner Club Funimation Borik hotela i uz podršku Turističke zajednice grada Zadra i Turističke zajednice Zadarske županije, drugo izdanje Granfonda ispunilo je sva očekivanja. Biciklisti su započeli i završili rutu koja uključuje neke od najljepših cesta i najspektakularnijih lokacija Zadarske županije ispred hotela Falkensteiner Club Funimation Borik.

”Iznimno nam je drago da nastavljamo s ovom sjajnom biciklističkom pričom. Drugo izdanje Granfonda bilo je sjajno organizirano, zbog čega smo ponosni na cijeli organizacijski tim. Sport i aktivni turizam smjer su u kojem već godinama uspješno idemo, a naši gosti prepoznali su jedinstvenost ove utrke –  savršena kombinacija ljubavi prema biciklizmu, aktivnog odmora i izvanredne lokacije!”, zaključio je Marin Kirin, cluster general manager u Falkensteiner Hotels & Residencesu.