Havana Junior Barmen Cup 2017.

Luka Jakšić pobjednik je 7. natjecanja barmena Havana Junior Barmen Cup 2017. koje je 10. svibnja održano u Rijeci, na samome Korzu, u okviru Champagne Bara Pommery, a pod medijskim pokroviteljstvom časopisa HRB: Hoteli, Restorani, Barovi. Uz plesne ritmove, odličnu zabavu i još bolje koktele koje su priredili barmeni, plesalo se i zabavljalo dugo u noć. „Prvo se želimo zahvaliti svim gostima, prijateljima, natjecateljima, sucima te svima ostalima koji su nam pomogli da ovo natjecanje bude uspješno, nezaboravno i, naravno, zabavno. Bez Vas sve ovo ne bi imalo smisla, tako da još jednom hvala svima! Također, hvala i medijskim predstavnicima koji su se potrudili da se naš dobar glas pročuje daleko“, poručili su organizatori natjecanja, Udruga barmena i konobara Hrvatske.

Havana Junior Barmen Cup je natjecanje koje se održava svake godine od 2010. te okuplja barmene početnike iz cijele Hrvatske koji su završili Školu barmena u Udruzi konobara i barmena Hrvatske. Ove se godine 10 natjecatelja odvažilo, na sred Korza, stati pred zahtjevnu publiku i zainteresirane prolaznike te prezentirati ono što su naučili u svom kratkom barmenskom stažu. Bilo je ovdje svega –  od izvrsnih trikova, atraktivnih bacanja, do nešto manje uspješnih pokušaja. Ipak, cilj natjecanja je  pružiti priliku novim barmenima da pokažu što su sve do sada naučili te ih ohrabriti da se nastave baviti ovom atraktivnom strukom.

Najveći broj bodova osvojio je Luka Jakšić, na izvrsnom drugom mjestu našao se Matej Mak (Mališa), koji je dobio i nagradu za najbolji Show, dok je 3. mjesto zauzeo Feliks Šebenik. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bio je znak za početak zabave za sve goste i natjecatelje, a osoblje Champagne Bara Pommery i DJ Macola pobrinuli su se da svi budu sretni i rasplesani do ranih jutarnjih sati.