Hrvatska i Dubrovnik među najpoželjnijim destinacijama na britanskom tržištu

Hrvatska i Dubrovnik među najpoželjnijim su destinacijama ili u top deset na britanskom tržištu za što su dobili i nagrade turističkog magazina Wanderlust “Wanderlust Travel Awards” u kategorijama najpoželjnije bliže zemlje i grada, izvijestili su iz HTZ-a.

Nagrade tog magazina o kojima odlučuju čitatelji, svečano su dodijeljene u sklopu Svjetske turističke burze WTM, koji u srijedu završava trodnevno izdanje uživo, a nagrade za Hrvatsku primila je direktorica HTZ-ovog predstavništva u UK/Londonu Darija Reić.

Hrvatska se na popisu nagrada britanskog turističkog magazina Wanderlust tako našla među top deset u dvije kategorije – najpoželjnijih bližih destinacija, gdje je Hrvatska na 6. mjestu, i u najpoželjniji bliži gradovi, gdje je Dubrovnik na 5. mjestu.

Popis najpoželjnijih bližih zemalja predvode Francuska, Italija, Island, Grčka i Španjolska, dok su iza Hrvatske Portugal, Gruzija, Norveška i Austrija.

Kod bližih gradova, ispred Dubrovnika su u top 10 najpoželjnjih gradova Lisabon, Sevilla, Tbilisi i Marrakech, a iza njega su Bologna, Tallinn, Salzburg, Stockholm i St. Petersburg.

“Wanderlust je jedan od vodećih britanskih časopisa za putovanja s vrhunskom reputacijom i pouzdanim i relevantnim sadržajem. Čitatelji aktivno i redovito putuju svijetom i iznimno nas veseli što takva publika prepoznala Hrvatsku i Dubrovnik kao kvalitetne, uzbudljive i poželjne destinacije”, poručila je iz Londona Reić.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je naglasio kako su to važna priznanja za hrvatski turizam na koja možemo biti ponosni i koja daju i poticaj da u godinama koje slijede turizam bude još bolji, uspješniji, kreativniji i kvalitetniji.

Inače, riječ je o nagradama koje se najboljima u turizmu dodjeljuju već 20 godina, a ove su godine dodijeljene u 11 kategorija na temelju odluka neovisnog i stručnog vijeća te glasova čitatelja Wanderlusta.