Jadran rekonstruira hotel International za 22 mil. eura

Crikvenička hotelska kuća Jadran krajem ove godine planira početak obnove hotela International u Crikvenici te ga dovršiti do ljeta 2025., a ukupna vrijednost investicije je 22 milijuna eura od čega računaju na 6,6 milijuna eura iz NPOO-a, izvijestili su iz Jadrana.

Hotel International planiraju rekonstruirati tako da postane visokokvalitetan objekt u građevinskom, arhitektonskom i funkcionalnom pogledu, prilagođen najvišim turističkim i hotelijerskim te ekološkim standardima i s korištenjem obnovljivih izvora energije s vrlo niskom emisijom stakleničkih plinova, poručio je član uprave Jadrana Miroslav Pelko.

Najavljujući početak obnove krajem ove, a dovršetak pred ljetnu sezonu 2025. godine, Pelko dodaje da je Jadran početkom ožujka prijavio taj projekt obnove na natječaju za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. (NPOO), jer ispunjava kriterije za dodjelu tih bespovratnih sredstava.

“Projekt je nazvan ‘Zakoračite u hotel budućnosti’ jer su sredstva usmjerena za poticanje zelene i digitalne tranzicije u sektoru turizma. Zahvaljujući mogućnosti korištenja tih bespovratnih financijskih sredstava, moći ćemo modernizirati hotel International, uvesti najnovije tehnologije i biti nositelji održivog razvoja i smanjenja negativnog utjecaja na okoliš”, kazao je Pelko.

Vjeruje da će time pridonijeti i podizanju kvalitete turističke ponude na crikveničko-vinodolskoj rivijeri te da će to biti i značajan doprinos razvoju održivog turizma u Hrvatskoj.

Za hotel koji će u obnovu kaže da je građevinski dotrajao i da je jedino rješenje sveobuhvatna rekonstrukcija, kojom će zadržati dvije postojeće etaže izvornog oblikovanja hotela, iznad kojih će se formirati novi transparentni prostori smještajnih jedinica, čime se uklapa i u urbanistički kontekst središta Crikvenice.