Još dva zlata stigla u Destileriju Rossi

Obitelj Rossi

Poznata istarska destilerija još jednom potvrdila vrhunsku kvalitetu na petom ocjenjivanju Crospirit i najavila sudjelovanje na prvom izdanju Zgrappe

 

Teranino i Travarica poznate istarske Destilerije Rossi okitili su se zlatom na još jednom međunarodnom ocjenjivanju. Ovog puta riječ je o petom izdanju Crospirita održanom u Zagrebu, na kojem su među 240 pristiglih destilata iz Hrvatske i susjednih zemalja, oba Rossijeva pića osvojila 18,2 boda i tako ušla u krug najboljih.

„Naravno da nagrade vesele, potvrda su da smo odabrali dobar smjer, ali i obveza da u tome ustrajemo. Zlatne medalje rezultat su duge tradicije u proizvodnji destilata, bogatog iskustva, znanja i kontinuiranog ulaganja u suvremenu tehnologiju, ali i našoj ljubavi prema Istri“, kaže Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brand ambasador u Destileriji Rossi.

Zlatnog odsjaja poput medalje koju je upravo osvojila, Travarica Rossi bazirana je na lozi redestiliranoj četiri puta, oplemenjenoj maceracijom čak 15 vrsta mediteranskih trava, a u barriqueu odležava šest mjeseci.

Pitak, lagan i aromatičan Terranino Rossi od autohtonog istarskog terana obogaćen je maceracijom šumskog voća i probranih začina, u okusu i na mirisu prožet notama borovnice, šumskog voća i citrusa s laganim slatkastim završetkom nota cimeta i klinčića.

Destilerija obitelji Rossi smještena u bajkovitom selu Bajkini pored Vižinade, jedna je od najstarijih u Istri, dobitnici su niza domaćih i međunarodnih nagrada, a najnovija zlata dobit će na svečanosti u zagrebačkom Boćarskom domu u sklopu Zgrappe, prvog međunarodnog festivala rakija i likera na kojem će 13. i 14. listopada prezentirati svoje vrhunske proizvode.