JRE Hrvatska: Održan ‘Talent and passion event’

U nedjelju 24.9.2023. održan je sedmi po redu event pod organizacijom udruge restorana JRE-Hrvatska. Udruga restorana JRE-Hrvatska jedna je od 15 članica internacionalne JRE udruge koja je rasprostranjena u cijelom svijetu!

Prestižno udruženje okuplja mlade chefove pune ambicije, strasti i talenta da svojim radom širi svoje znanje na nove generacije koje dolaze! Jedna nit vodilja svih JRE restorana je obitelj. Kako vole za sebe reći da su oni velika obitelj, jedan od osnovnih postulata je da svaki restoran unutar udruge JRE mora biti obiteljskog vlasništva odnosno da je familija / obitelj uključena u poslovanje restorana.

Tako se ova naša hrvatska JRE obitelj okupi zajedno jednom godišnje i priredi event za pamćenje koji je otvorenog tipa!

Ove godine druženje je organizirano u hrvatskom luksuznom golf i spa resortu s 5 zvjezdica Kempinski Hotel Adriatic gdje su sudionici dočekani toplom dobrodošlicom u prekrasnom ambijentu.

Generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic Željko Stašević iznimno je ponosan što su bili domaćini ovog eventa te je poručio: „Velika nam je čast što smo ove godine baš mi bili domaćin JRE Hrvatska – talent and passion eventa. Vjerujemo da smo uspjeli ispuniti sva očekivanja koja su imali naši uvaženi gosti te da ćemo u budućnosti imati prilika za još ovakvih suradnji.“

Na samoj lokaciji eventa, sudionike su dočekali svi članovi obitelji, točnije 14 restorana koji su se predstavili svojim signature jelima. Uz bogate okuse sudionici su uživali i u koktelima dobrodošlice pripremljenim od strane partnera udruge: Old pilots, Maraske i Nonina.

Gastronomija i golf ove godine bila je tema sedmog po redu Talent and passion eventa, a događaj su vodili od licencirani instruktori, pa su sudionici mogli iskušati svoje vještine u igranju golfa na svjetski priznatom terenu koji je odnedavno postao PGA National Croatia, predstavljajući najviše standarde golferske izvrsnosti.

Kako gastronomski event kojeg organiziraju restorani ne može proći bez hrane i vina, u pauzi između golf vještina sudionici su odmarali uz čašicu Pol Roger šampanjca i kreativne tanjure JRE-restorana. Odmorili su se u Metro loži koji su službeni partneri JRE udruge.

Nakon šampanjca za osvježenje, na put prema ovoj golf točki zaputili su se s Old pilots gin tonicom u limenci!

Predivno druženje na obroncima Savudrije uz zalazak sunca označavalo je i početak treće faze eventa – after uz sve partnere, male proizvođače i vinare udruge JRE-Hrvatska. Posljednji dio eventa sudionici su proveli u Slice restoranu koji se nalazi na katu Golf Adriatic Club Housea gdje su uz glazbu uživo kušali proizvode malih proizvođača i vinara!

Metro kao službeni partner udruge zadužen je za osiguravanje namirnica koje su JRE chefovi pripremali tijekom eventa, a sam Metro ujedno potiče i razvijanje proizvoda malih proizvođača kako bi im pomogao te bio čvrsta ruka partnerstva svim ugostiteljima da kroz široku paletu proizvoda i usluga u relativno brzom vremenu dostavi svježe namirnice na vrata restorana!

Iz udruge posebno izdvajaju kreacije JRE chefova koji su s proizvodima malih proizvođača kreirali jela. Tako su npr. probali ćufte sa šalšom koje je radio chef Vjeko Bašić iz konobe Boba s Murtera. Za svoje jelo koristio je meso Beef shopa te rajske rajčice!

Chef Stiven Vunić iz restorana Zijavica u Mošćeničkoj dragi pripremio je kreacije s Risom Venere – posebnim brandom i vrstom riže od partnera Nikas.

Restorani Lešić Dimitri s Korčule i Zadarska Foša pripremili su filete brancina od proizvođača Marfish s azijskim ratatouille.

Kvarnerski duo restorani i hoteli Navis i Draga di Lovrana pripremali su steakove od malog proizvođača Sin ravnice s Karlić tartufima.

RESTORANI UDRUGE JRE-HRVATSKA 2023.

  1. Restaurant Dubravkin put, Zagreb
  2. Restaurant & Winery Korak, Jastrebarsko
  3. Restaurant Badi, Umag
  4. Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
  5. Restaurant Monte, Rovinj , MDH
  6. Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
  7. Restaurant & Hotel Draga di Lovrana, Lovran
  8. Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija
  9. Restaurant Plavi podrum, Opatija, MDH
  10. Hotel & Restaurant & Winery Boškinac, Novalja, MDH
  11. Restaurant Foša, Zadar
  12. Konoba Boba, Murter
  13. Konoba Pelegrini, Šibenik
  14. Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel, Korčula