Karlovac Open Air Tribute festival i otvorenje Međunarodnog festivala folklora

Pozornica Karlovac Open Air Tribute festivala, koji se održava u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, ovih će dana ugostiti nekoliko tribute bendova svjetske klase, a u nedjelju započinje i 25. po redu Međunarodni festival folklora u Karlovcu.

Program Karlovac Open Air Tribute Festivala sinoć je otvorio Help! A Beatles Tribute, jedan od najuzbudljivijih i glazbeno najuvjerljivijih bendova koji danas izvode glazbu Beatlesa. Bend s više od 600 nastupa u 20 zemalja Europe i Azije na svoju kartu sinoć je upisao i Karlovac. Večeras će atmosferu najprije zagrijati karlovački bend Živa meta, a potom na otvorenoj pozornici košarkaškog igrališta u jezgri Karlovca nastupa 4UB, talijanski tribute legendarnog U2.

Jedinstveni zvuk ovog benda privlači slušatelje svih dobi svojom besprijekornom ravnotežom sirove snage, pulsirajućih ritmova i gitarskih rifova, čime uvijek uspijeva naelektrizirati i pokrenuti publiku.

Karlovac Open Air Tribute festival traje još sutra kad večer započinje uz domaći bend S.P. – Tribute to KUD Idijoti, a završava uz One night of Elvis – Tribute to Elvis Presley u izvedbi Lee Memphis Kinga, najuspješnijeg europskog tribute umjetnika savršene lakoće izvedbe, preciznog vokala i nevjerojatne strasti.

25. Međunarodni festival folklora

U nedjelju 28. lipnja uz mimohod sudionika i svečanost otvorenja, započinje i Međunarodni festival folklora koji već 25 godina na karlovačke ulice donosi šareno bogatstvo narodnih nošnji i tradicijske glazbe zemalja cijeloga svijeta. Prva će se predstaviti plesna grupa akademije Kalanjay iz Indije, koja osvaja srca publike gdje god se pojavi zbog svoje iznimne  izvedbe, indijskog plesa i kulture. Nastupaju na otvorenju i zatvaranju festivala, te u utorak, 2. srpnja od 19 do 19:30 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom.

Tu su i koreografije folklornog centra Atenay Batista iz Paname, Folklorna plesna grupa Hora-Horita iz Moldavije i Folklorni ansambl Vtačnik iz Slovačke.  Nešto posve drugačije prikazat će predstavnici Čilea – Folklorna grupa Maha Rapa Nui sa Uskršnjeg otoka, te peruanski predstavnici, grupa Peru Multicolor. Od 3. do 6. srpnja predstavnici ovih osebujnih folklornih grupa predstavit će se i na festivalu Okusi svijeta kroz kuharske i zabavno – edukativne radionice.

Zvjezdano ljeto u Karlovcu traje sve do 13. srpnja i proslave Dana grada uz tradicionalni bal i koncert Doris Dragović. Na programu su brojni koncerti, izložbe, festivali, sportski ogledi i druga zabavna, edukativna i kulturna događanja, u potpunosti besplatna za posjetitelje. Više informacija i detaljan program možete provjeriti na službenoj stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima. Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko pivo, Karlovačka banka i AB Gradnja sponzori.