Kronplatz – novo it mjesto za zimski odmor! I to ne samo zbog skijanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski raj – jasno je to svima! – više nema prave konkurencije

Kronplatz je jedno od najljepših skijališta u južnom Tirolu, s oko 119 kilometara staza i čak 300 sunčanih dana u godini, a nakon što je prošle godine u srcu čarobnih Dolomita otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, u neposrednoj blizini skijališta, ovo je definitivno postao hot spot za skijaše, bez konkurencije! Skijanje je, naravno, u ovo doba godine glavni razlog dolaska turista na Kronplatz, ali u Falkensteiner Hotelu Kronplatz s Adults only konceptom (za goste starije od 14 godina), pobrinuli su se podjednako usrećiti sportske entuzijaste i adrenalinske ovisnike, kao i sve one koji se tijekom zimskog odmora žele opustiti i zabaviti.

Otmjen i decentan, ovaj arhitektonski izvanredan projekt potpisuje zvjezdani arhitekt Matteo Thun. Kroz inspiraciju četiri godišnja doba stvorena su četiri građevinska bloka u kojima se nalazi 97 soba i apartmana punih svjetla u alpskom modernom dizajnu. Oduševit će vas detalji – od moćnog stabla podno staklene kupole u hotelskom predvorju, savršeno uklopljenih sportskih pomagala poput lopte i utega (od prirodnih materijala) u prostranim sobama, toplih cosy materijala kojima je presvučen namještaj, drvenih ploha i kamina… uz već poznatu Falkensteinerovu gostoljubivost i vrhunsku uslugu – da, ovo je pravi zimski raj!

Od prijatelja planina – planinskim prijateljima

Skijalište Kronplatz ima titulu Najbolje skijalište 2018. i pet crnih staza, a skijaško područje Plan de Corones nudi mnoštvo izazovnih spustova. No, poželite li, za vas će vaš osobni experience concierge organizirati i penjanje na zaleđenoj stijeni, hodanje na krpljama, kuglanje na ledu…

Ne propustite istražiti jedinstvene znamenitosti ovog kraja, jer gradić Bruneck i njegova okolica imaju puno toga za ponuditi. Smješten na planinskom vrhu s kojeg se pruža impresivan pogled na grad, nalazi se muzej posvećen planinama i planinskim civilizacijama svijeta, Messner Mountain Museum. Predlažemo i posjet Muzeju planinske fotografije Lumen, koji na tri impresivna kata – kroz digitalne inovacije i spektakularne produkcije – donosi povijest planinske fotografije od njezinih početaka do danas. Famoznu sobu ogledala dugo ćete pamtiti!

Četiri planinska elementa za regeneraciju tijela i duha

Planina nas opušta, vraća nam energiju i liječi nas od stresa, a to dobro znaju i u Falkensteiner Hotelu Kronplatz, gdje su – upravo na filozofiji četiri planinska elementa (stijene, izvorska voda, alpsko sunce i planinski zrak) – osmislili čitavu spa filozofiju. Naime, njihov Acquapura Mountain SPA prostire se na oko 1400 m², a skriva i pravi biser – krovni bazen odakle se pruža jedinstven pogled na Kronplatz. Nakon aktivnog dana na skijaškim stazama, nema boljeg od opuštanja na kakvom tretmanu, u finskoj sauni na otvorenom, hamamu, 25-metarskom sportskom bazenu ili, pak, u panoramskom dnevnom boravku na krovu hotela s kaminom.

Jedinstvenost Falkensteiner Hotela Kronplatz zaokružena je i sasvim posebnim 7Summit Slow Food konceptom, kojeg karakterizira kvaliteta, kreativnost i visoka kulinarska umjetnost. Koncept 7Summit Slow Fooda temelji se na visokokvalitetnim proizvodima s okolnih južnotirolskih farmi oplemenjenih okusima zemalja s najvišim planinama na svijetu  – od Japana do Perua – koje donose vrhunski međunarodni chefovi.

Više informacija: https://www.falkensteiner.com/en/hotel-kronplatz