Kulinarska senzacija Melkior Bašić u srce Zagreba donosi autohtone okuse Italije

Šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet talijanskih koktela samo su dio bogate gastronomske ponude koja očekuje sve posjetitelje u samom srcu Zagreba.

Jedan od najpoznatijih televizijskih chefova Melkior Bašić ovoga ljeta na Mažuranacdonosi novi gastro koncept u Hrvatskoj – Bite of Fun! Najbolje od talijanske hrane, uzbudljiva jela, neodoljivi okusi i mirisi šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet koktela ono je čime ovaj renomirani chef samouvjereno planira osvojiti posjetitelje ovogodišnje manifestacije Ljeto kod Matoša koja počinje u petak, 30. lipnja.

U hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada – na Trgu braće Mažuranić, pravi će gurmani tako moći uživati u pizzama zanimljivih imena i otkriti kakve sve kombinacije okusa stoje iza njih – Mortadela mingle, Mighty Margherita, Redhot mama, Prosciutto palooza, Straciatella symphony i Acciughe.

A na Mažuranac stiže i svjetski gastronomski hit Cheese wheel pasta, poznata i kao “pasta alla forma” ili “pasta nel formaggio” koji će posebno razveseliti ljubitelje sira. Riječ je o jelu koje je u posljednje vrijeme postalo viralan internetski hit, a koje se priprema tako da se topla tjestenina poslužuje u velikom kolutu od sira. Kolut sira se zagrijava i zatim se u njega dodaje kuhana tjestenina te se sve zajedno miješa kako bi se tjestenina obložila rastopljenim sirom.

Klikni za uvećanje

Teško je ne dobiti zazubice već na sam spomen svih vrsta paste pripremljenih u siru, u kojima će se moći guštati između tradicionalno sjajnih DJ setova, bendova i osvježavajućih koktela pod zvijezdama – Grana padano, Crispy bacon, Shrimps, Basil, Arugura i Mushroooms.

Osim u autentičnim okusima Italije, posjetitelji će na lokaciji manifestacije moći probati i nešto od raznovrsne ponude u ukupno šest kućica. Costa za ljubitelje meksičkih okusa nudi ukusne, hrskave, bogate i neodoljive tortilje, quesadille punjene povrćem, sirom te domaćom piletinom. Za osvježenje će se pripremati prirodne limunade s okusima manga, mente, đumbira i maline, te odlični kokteli od kojih se svakako ističe mojito-mango i mojito s malinama, jagodama i đumbirom.

Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela i to na kućica Cugeraj sa 100% plant-based jelima, kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi. Za totalno osvježenje i užitak na nepcima tu je domaća inačica banana breada posluženog sa svježim voćem i šlagom. A neće nedostajati niti vrhunskih i maštovito miksanih koktela, Spritz koktela s pjenušcem te najboljeg Hendricks gin-tonica.

Na Shanku će se moći probati domaća varijanta popularnog Pulled pork Phillyja – marinirane trgane svinjetine u brioche pecivu scoleslaw salatom, prženim lukom i homemade BBQ umakom. Naravno, u BitBurger kućici pripremat će se uvijek omiljeni hamburgeri u sto kombinacija, uz zdrave batat krumpiriće i mnogo drugih delicija.

Nema šanse da netko ostane gladan! Ljeto kod Matoša počinje 30. lipnja te traje samo do 29. srpnja – tako da nemojte čekati. Manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć.

Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.