Među svjetskom gospodarskom i političkom elitom u Miamiju i jedan Hrvat

Miami World Strategic Forum jedan je od najutjecajnijih gospodarskih događanja u svijetu na kojem će o snažnoj vezi sporta i turizma govoriti i jedini hrvatski predstavnik – sportski menadžer Feliks Lukas

Hrvatska ima predstavnika na jednom od najutjecajnijih svjetskih gospodarskih evenata u organizaciji Internacionalnog ekonomskog foruma Amerike (IEFA). Na 12. izdanju Miami World Strategic Foruma koji se pod temom „Upravljanje novom ekonomijom“ održava 6. i 7. studenog u najpoznatijem gradu na Floridi, sudjeluje sportski menadžer, direktor WTA Makarska Opena i autor novih pravila u tenisu Feliks Lukas.

Kao jedan od ključnih govornika na panelu „Sport i zabava: katalizatori globalnog jedinstva, ekonomskog rasta i turističke transformacije“, govorit će o receptivnom poduzetništvu u turizmu, o budućnosti sporta i njegovom održivom razvoju, rodnoj jednakosti i pravilnijoj raspodjeli financijskih sredstava među sportašima s naglaskom na tenisu u kojem se potvrdio kao jedan od najvećih svjetskih stručnjaka pa je time zaslužio pozivnicu za floridski forum i tako se kao jedini hrvatski predstavnik našao među svjetskom gospodarskom i političkom elitom.

„S velikim veseljem prihvatio sam poziv, iznimna mi je čast sudjelovati na ovom globalno važnom gospodarskom forumu na kojem sudjeluju top menadžeri iz najpoznatijih globalnih tvrtki kao što su Vodafone i Bloomberg, nobelovac Mario Vargas Llosa, političari među kojima su američki senatori i kongresmeni, ali i bivši predsjednici Bolivije, Venezuele, Kolumbije i Ekvadora te poznata imena iz show businessa poput muzičara i producenta Emilija Estefana, koji stoji iza karijere supruge Glorije Estefan te Rickyja Martina i Shakire“, ističe Lukas koji će iskoristiti ovu jedinstvenu prigodu za promociju Hrvatske kao jedne od najatraktivnijih turističkih zemalja, ali i zemlje velikih sportaša.

Kao organizator foruma IEFA je tijekom godina ugostila brojne investitore i lidere, najvažnije globalne igrače, među kojima su bili i Laurence D. Fink, osnivač, predsjednik i izvršni direktor BlackRocka, Mellody Hobson, predsjednica i jedna od izvršnih direktorica Ariel Investmentsa te predsjednica Starbucks korporacije, Kristalina Georgieva, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Mark Schneider, izvršni direktor Nestléa, Joe Kaeser, predsjednik Siemens Energyja, Pekka Lundmark, predsjednik i izvršni direktor Nokie, Guillaume Faury, izvršni direktor Airbusa, Stephen A. Schwarzman, predsjednik i glavni izvršni direktor Blackstonea…

Direktor jedinog WTA turnira u Hrvatskoj već je dogovorio i niz sastanaka na kojima će predstaviti Time Tennis, nova pravila u ovom sportu, nedavno lansirana na svjetskoj premijeri u Makarskoj. Za ovu dinamičniju, suvremeniju i pravedniju verziju tenisa 21. stoljeća posebno su se zainteresirali Amerikanci pa je Lukas za američko tržište najavio novo predstavljanje koje će se održati 9. prosinca u prestižnom Royal Palm Tennis Clubu također u Miamiju.

Više o Miami World Strategic Forumu na ovom linku.