Mlado Međimurje: Nova berba čuvenog mladog vina iz Međimurja je na tržištu

Deset svježih, mirisnih i pristupačnih vina iz 2023. godišta, iz deset različitih međimurskih vinarija, je 25. listopada 2023. predstavljeno na prigodnoj promociji u Zagrebu u društvu vodećih vinskih trgovaca Hrvatske, sommeliera, predstavnika medija i vinara osobno.

Prvo otvoreno kušanje ovogodišnje berbe, udomaćio je restoran Tajer, jedini zagrebački restoran specijaliziran za međimursku kuhinju. Tijekom večeri na prosudbu gostima su svoje uratke ponudile vinarije Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Stabilan broj vinara uključenih u projekt Mladog Međimurja pokazuje da su vinari ustrajni u svom projektu koji je započeo prije šest godina i da popularnost tog mladog vina nastavlja rasti.

Projekt Mlado Međimurje je pokrenula druga generacija vinara, koja je na taj način Međimurje i Hrvatsku pridružila poznatim svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe.

Obilježje Mladog Međimurja je da je lepršavo, živahno i atraktivno vino, kojeg karakterizira lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i izražena svježina. Idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede, a svoje će navedene privlačne karakteristike u najljepšem izdanju pružati od početka studenog ove godine, pa sve do kraja ožujka slijedeće.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Vrutak, Puni Sepet, Bornstein, Vivat fina vina, Miva, Wine & more i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.

Mlado Međimurje, na MLADO.m svijet ostaje!