Na Kvarneru potražnja za smještajem od 5 zvjezdica porasla 100 posto

U prvoj polovici 2021. na Kvarneru je postignuto 31 posto više noćenja nego lani i 50 posto noćenja iz 2019. godine. Brojem od 2,1 milijuna noćenja potvrdili su poziciju jedne od turistički najatraktivnijih regija u zemlji. Kvarner je u lipnju imao 150 otvorenih hotela i 64 kampa koji čine 85 posto smještajnih kapaciteta u tim kategorijama.

Prema ostvarenim noćenjima, kampovi Lošinj, Krk i Cres našli su se među top deset kampova u Hrvatskoj, a nastavlja se i trend iz proteklih godina – raste potražnja za smještajem od pet zvjezdica, koji je ove godine 100 posto viši nego lani.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji i koordinaciji ključnih snaga, od županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja, Stožera civilne zaštite, Primorsko-goranske županije, Policijske uprave, lokalnih turističkih zajednica sa svojim jedinicama lokalne samouprave i svih turističkih dionika, došli smo do dobrih epidemioloških brojki u županiji i gotovo smo u vrhu Hrvatske po procijepljenosti stanovništva, ali i turističkih djelatnika.

Međutim, upravo je sad ključno da svi zajedno doprinesemo održavanju epidemiološke situacije kako ne bi izmaknula kontroli. Posebnu pozornost treba usmjeriti na održavanje manifestacija i, iako je epidemiološko stanje trenutačno stabilno, trebamo biti posebno pažljivi pri njihovoj organizaciji kako ne bi postala nova žarišta”, rekla je direktorica TZ-a Kvarner Irena Peršić Živadinov.