Na Wine EnoGastro Vip Eventu naglasak na kvaliteti lokalnih proizvođača

Napokon je došlo vrijeme popuštanja mjera izazvanih Covid-19 krizom, što je rezultiralo i organiziranjem sve većeg broja događanja pa tako i ovogodišnjeg Wine EnoGASTRO Vip Eventa. Agencija Ricerca Mercato i ove godine želi zbližiti lokalne izlagače i ugostitelje te ih kvalitetnim radionicama i educirati.

Kao i do sada, organizator stavlja naglasak na kvalitetu lokalnih proizvođača čiji će se brojni proizvodi moći kušati na ovogodišnjim eventima. Na svakom eventu prezentirat će se regija u kojoj se event održava sa njezinom bogatom eno-gastronomijom i kulturom. Uz kvalitetne proizvode izlagača i edukativne radionice, goste čekaju pod “kuharskom palicom” Dragana Jovanovića humanitarni Cooking show lokalnih ugostitelja i delicija te humanitarna degustacijska večera. Sav prikupljeni novac bit će doniran namijenja su Udruzi osoba sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije “Za novu Sobu čuda” (www.uosismz.hr) kojoj je ta pomoć itekako potrebna!

Ove godine eventi su koncentrirani u drugoj polovici lipnja, a gradovi domaćini su Rijeka (16.06), Poreč (17.06), Split (23.06), Zadar (30.06) i Zagreb (01.07).

Svaki event će krasiti brojne radionice vrhunskih govornika poput Mire Šemić, Chefa Dragana Jovanovića, Maria Meštrovića, Filipa Savića, Jure Andrijaševića, Zorana Lukića i Filipa Sarilara, Manuele Maras, Damjana Miletića…

Organizator vjeruje kako su termini ovakvog eventa u lipnju odlični jer je većina ugostitelja i hotelijera cijepljeno, a upravo oni su gosti u najvećem broju. Eventi će se organizirati uz odobrenje i upute stožera, kao i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Upravo iz tog razloga organizator je pomno birao objekte u kojima postoji natkrivena terasa kako bi se mogle ispoštovati potrebne epidemiološke mjere.

“Vjerujemo kako će i ove godine Wine EnoGASTRO Vip Event imati puno uspjeha te da će i dalje nastaviti raditi na poboljšanju znanja i kvalitete usluge i ponude našeg turističkog i ugostiteljskog sektora”, navodi organizator.