Najbolji od najboljih – Aminessov Vergal nagrađen za dizajn

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal, vrhunski domaći proizvod hotelijerske grupacije Aminess, osim višestrukih priznanja za izvrsnost kvalitete proizvoda u kategoriji najboljih svjetskih maslinovih ulja, dobio je i veliko priznanje za novi dizajn.

Redizajn etikete i nove ambalaže Vergala, koji su premijerno predstavljeni u lipnju 2020. godine, osvojio je dvije prestižne nagrade na Le forme dell’ olio natjecanju u Milanu – zlatnu medalju za liniju proizvoda Frantoio, Leccino i Vergal Blend te srebrnu medalju za bocu s kutijom.

Bogata istarska tradicija, jedinstvene arome i prepoznatljivost okusa, očituju se i u redizajnu koji se zasniva na posebnoj teksturi papira, pastelnim bojama i kreativnoj vizuri. Eklektični spoj minimalističkog dizajna s toplim tonovima boja novigradskog jedinstvenog pejzaža, daje vrhunski umjetnički pečat samom osvježenom proizvodu. Upravo sve navedeno prepoznato je od strane stručnog žirija koji je novom ruhu Vergala dodijelio ove vrijedne nagrade.

„Izrazito smo ponosni i sretni što je novi dizajn prepoznat, ne samo od strane kupaca, već i vrhunskih  dizajnerskih stručnjaka na svjetskoj razini. I dalje ćemo nastaviti kontinuirano razvijati brend Vergal koji doprinosi prepoznatljivosti gourmet ponudi destinacije i Aminessa“, sumirao je svoje dojmove nakon osvojenih nagrada voditelj brenda Vergal, Alen Fiala.

Nagrada za dizajn nadovezuje se na već cijeli niz međunarodnih nagrada i priznanja kvaliteti Vergala. Među inima, posebno se ističe zlatna medalja za Vergal Frantoio kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2019. godini, osvojena na prestižnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete ulja The New York International Olive Oil Competition u New Yorku, kao i nagrade u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) održanog u Parizu 2020. godine. Kontinuiranu kvalitetu proizvoda potvrđuje i činjenica da je renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei, prošle godine Vergal uvrstio na svoju listu po sedmi put.

Stvarajući nove, svjetske standarde, kako u kvaliteti tako i u dizajnu ambalaže, vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, Vergal je potvrdio poziciju jednog od predvodnika razvoja autohtonog, hrvatskog, lokalnog proizvoda svjetske razine.