Od ove godine ljepota povezivanja je u vinima Vezak

1016

U ugodnom ambijentu restorana Bistro Apetit, brojni poznati uzvanici, sommelieri i drugi gosti imali su priliku prisustvovati svečanoj večeri prilikom koje su predstavljena vina brenda Vezak. Pored vrhunskih vinskih kapljica, gosti su uživali u meniju sa pet slijedova koji je posebno za navedenu prigodu osmislio Marin Rendić, vlasnik i glavni chef zagrebačkog Bistroa Apetit, a Vezak vina predstavio je Dubravko Ćuk, glavni enolog Badela 1862, koji je zajedno sa chefom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina.

Marin Rendić, vlasnik i glavni chef zagrebačkog Bistroa Apetit

Zanimljivo je kako je linija vina Vezak već osvojila nagrade na prestižnim svjetskim vinskim natjecanjima u Njemačkoj i Londonu.

Dubravko Ćuk, glavni enolog Badela 1862

Daruvarska vina zahvatio je veliki rebrending, koji je novim zaokretom u stilu i tehnologiji proizvodnje unaprijedio kvalitetu vina postavljajući tako temelje za snažan iskorak na tržište u bijelim vinima. Osim promjene stila, rebrending je obuhvatio i promjene etikete zadržavajući prepoznatljivi element vina Daruvara – simbol ždrala, a dodajući mu novo ruho na moderan način kroz tradicionalan vez čime se istaknula vrijednost Hrvatske baštine te pokazalo što vrijedno i plemenito ima Slavonija.

Ova jedinstvena linija dolazi iz suncem okupanog dijela Slavonije, sa specifične lokacije gdje se skladno spajaju brežuljci i doline, zemlja i nebo, sunce i sjena. Povezivanje kao misao vodilja i noseća vrijednost branda provlači se od samog imena do dizajna etikete. Cijela priča o brendu VEZAK sažeta je u sloganu ‘Ljepota povezivanja’ jer s neobičnom lakoćom povezuje trenutke, generacije, društva i događaje, a na prvi gutljaj osvaja  iskrenim okusom.

  1. slijed

Vino: Vezak graševina 2017
Jelo: Krostin sa istarskom skutom i tartarom od ribeya odležanog 45 dana by Meat the king

  1. slijed

Vino: Vezak graševina vrhunska 2017
Jelo: Carpaccio od bifteka sa svježim vrganjima i crispy grana padanom

  1. slijed

Vino: Vezak Chardonnay 2017
Jelo: Rižoto od sporo kuhanog bikovog repa, pjena od cvjetače i crni tartuf

  1. slijed

Vino: Vezak Sauvignon 2017
Jelo: Pačja prsa, krema od batata, jus od mesa, ukiseljena rotkvica, juliene špinat, prah od crnog limuna

  1. slijed

Vino: Graševina Daruvar Selection
Jelo: Čokoladna Cigara