Odlična atmosfera na Wine & Music

980

Ponovno odlična atmosfera na Wine & Musicu, vinsko–glazbenom događaju koji je izgradio svoju tradiciju, vjernu publiku, te ujedinio vina raznih vinogradarskih podregija Hrvatske. Šesti po redu Wine & Music, u organizaciji tvrtke Eno expert, održan je 23. rujna 2017. na terasi kultnog caffe bara Finjak, u Vlaškoj ulici 78. Okupilo se više od 100 posjetitelja, vinoljubaca, koji su s nestrpljenjem očekivali ovaj dan.

“Ono što Wine & Music čini posebnim je to što se u zraku može ‘namirisati’ jedinstvena atmosfera koju su povezali vino, glazba, delicije i strastveni zaljubljenici u vino, kao ja!, kazao je jedan od brojnih posjetitelja.

Foto: Julio Frangen

S nestrpljenjem se iščekivao ovaj dan, jer organizatorima nikako na ruku nije išlo vrijeme, odnosno zaredane kišne rujanske subote, a ovaj šamantan događaj već je potvrđeno najbolji kada se odvija pod otvorenim nebom.

Ovog puta predstavili su se vinari iz Slavonije, Vinarija Perak i Pjenušci i vina Josipović iz Kutjevačkog vinogorja te PP Orahovica iz Orahovičko-slatinskog vinogorja. Također PP Orahovica predstavila se i s filetima slavonskog dimljenog šarana Panona Mare. Vinari iz vinogradarske podregije Moslavine, Vinarija Trdenić, Vina Ilovčak i Vinarija Florijanović predstavili su, između ostalih vina, svoje vrhunske Škrlete.

Foto: Julio Frangen

Sa zagorskih brežuljaka vina su izlagali mlada, ekološka Vinarija Kopjar i Vina Sokač, a iz zaprešićkog kraja, sa medenim i slatkim notama predikatnih vina predstavila su se Vina Đurinski. Autentična Vina Lovrec prezentirala su blagodati Međimurja, a Badel 1862 prezentirao je vinske etikete iz naših brojnih vinogradarskih podregija. Čitavu vinsku paletu, zaokružila su voćna vina Raak od dviju sorti višanja i vino od aronije i crnog ribiza.

Wine & Music održan je pod pokroviteljstvom Lactalis grupe, a od njihovih proizvoda mogli su se kušati Sirelini sirevi (Podravec, Bilogorska Gouda, Pašnjak i Mali gorski) i pršut branda Galbani. Glazbenom ambijentu pridonijelo je muziciranje jednog od naših najboljih jazz gitarista Joa Pandura i vokal Jane Fabijanić.

A da je Wine & Music doista pun pogodak, potvrđuju komentari publike kao i sami izlagači vina. “Wine & Music me oduševio zbog pristupačnosti vinara prema posjetiteljima, iz jednostavnog razgovora sa vinarima čula sam nove informacije, zapravo ovo je vrlo edukativno!“, kazala je Doris, bivša studentica Agronomskog fakulteta.

Foto: Julio Frangen

“Jako dobar izbor vinara, dovoljno poznatih, a opet dovoljno onih koje tek trebamo upoznati. Odlična ponuda samih vina – ekološka vina, ledene berbe, pjenušci, redovne berbe i voćna vina! Vinari su iznimno pristupačni, nije prevelika gužva i zaista se možemo upustiti u ugodan razgovor sa svakim vinarom pojedinačno, te dobiti brojne informacije, osobito sada kada je vrijeme berbe i kad su aktualne brojne vinogradarske i vinarske problematike. Uz to, ovdje se nalaze i boutique vina, vina koja nisu za široku potrošnju već posebno odabrana i proizvedena za restorane“, izjavio je Goran Beinrauch, glavni urednik Gospodarskog lista.

Foto: Julio Frangen

“Fenomenalno, nova vina, novi ljudi, ponovit ćemo svakako, dobili ste stalne pratitelje eventa“, izjavili su dečki koji su Wine & Music iskoristili kao uvertiru u subotnji izlazak.