Odobrena ponuda TUI Travela za preuzimanje Hotela Živogošće

Upravno vijeće Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrilo je britanskoj tvrtki Tui Travel Overseas Holdings preuzimanje preostalih dionica Hotela Živogošće koje još nisu u njezinom vlasništvu, po cijeni od 5,79 kuna po dionici, priopćeno je iz regulatorne agencije.

U ponudi za preuzimanje Tui Travel djeluje zajedno s društvima Karisma Hotels Adriatic, Adriasense i TUI UK.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je krajem rujna lani, kada je Tui Travel sklopio ugovor o kupoprodaji dva poslovna udjela u Karisma Hotel Adriatics, čime je stekao 66,66 posto udjela u toj tvrtki, a kako je još od ožujka 2013. imao jedan poslovni udjel, time je postao jedini vlasnik tog društva.

Karisma Hotels Adriatic, pak, izravno drži 4,5 milijuna redovnih dionica Hotela Živogošće te je potpuni vlasnik tvrtke Adriasense, koje ima 2,17 milijuna dionica Hotela Živogošće.

Tui Travel tako je posredno stekao 6,67 milijuna redovnih dionica Hotela Živogošće, što čini 95,66 posto udjela u temeljnom kapitalu, te je nastala obveza za preuzimanje i preostalog udjela od 4,34 posto ili 302.760 redovnih dionica Hotela Živogošće.

Cijena koju se ponuditelji obvezuju platiti je 5,79 posto kuna za dionicu. Tom dionicom posljednji put na ZSE trgovalo se 15. ožujka, a zaključna cijena bila joj je 13,5 kuna.