Počela gastronomska turneja po Hrvatskoj – Staropramen večera by Melkior Bašić

Popularni televizijski chef preuzeo je kormilo turneje koja je prošle godine oduševila sve gurmane i ljubitelje piva

U srijedu, 11. listopada, održana je prva “Staropramen večera by Melkior Bašić” kojom je započeo novi ciklus Staropramen gastro turneje. Poznati chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji sljubljuje okuse vrhunskih namirnica sa Staropramen pivom i to na oduševljenje gostiju koji su se okupili u modernom i elegantnom ambijentu River puba na zagrebačkom Jarunu.

Karte za prvu večeru su planule, a pohvale su stizale sa svih strana. Za tu prigodu posebno kreiran jelovnik među prvima su kušali i gastro influenceri poput Marije Mazalin, Darka Debića, Kristine Štrige i Darka Kontina.

“Hvala Staropramenu što me pozvao da budem dio ovog projekta. Atmosfera je na prvoj večeri bila izvrsna i drago mi je da se gostima svidio jelovnik za koji je pivo bilo glavna inspiracija. Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drugačije, kao što je to večeras primjerice bio pire od kokica. Kroz razgovor s ljudima sam saznao da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni”, komentirao je chef Melkior Bašić koji je radno iskustvo stjecao u 96 restorana u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih su brojni nagrađivani Michelinovim zvjezdicama.

Večera se sastojala od tri ukusna slijeda. Za predjelo je servirana mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima. Za glavno jelo pripremljeni su sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s ukusnom mrkvom pečenom u Staropramen pivu te spomenuti pire od kokica, a za zadnji slijed je kreiran čokoladni desert od whipped ganachea od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.

“Koncept “Staropramen večere” nije novi, naš cilj je surađivati s poznatim chefovima, kulinarskim stručnjacima da bismo pokazali kako se omiljeno pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane. Ove godine će nam chef Melkior pokazati svoje kulinarsko umijeće i gurmanima diljem Hrvatske demonstrirati genijalan spoj hrane i Staropramen piva. Hvala Melkioru što nam se pridružio i što je već na prvoj večeri stvorio sjajnu atmosferu među ljudima te smo uvjereni da nas to čeka i u drugim hrvatskim gradovima”, rekla je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brandove Zagrebačke pivovare.

Sljedeća večera održat će se 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog.

Više informacija dostupno je na web stranici Staropramen večera s Melkiorom.