Počele prijave za desetu generaciju Akademije Raise the Bar

Konobari, baristi i barmeni učit će od vodećih stručnjaka u ugostiteljstvu

Akademija Raise the Bar, besplatni obrazovni program za konobare, bariste i barmene, traži nove polaznike koji će u sklopu 10. obrazovnoga ciklusa usavršavati svoja znanja i vještine. Prijave su otvorene do kraja kolovoza, a prijaviti se mogu svi s najmanje godinu dana iskustva rada u ugostiteljstvu i turizmu ispunjavanjem mrežnoga obrasca na stranici https://www.raisethebaradria.com/akademija/.

Glavni predavač Dominik Bečvardi, barmen i suvlasnik Peaches & Cream bara, polaznike i polaznice će provesti kroz povijest i proizvodnju jakih alkoholnih pića, piva, vina i kave te kroz suvremene barske tehnike i trendove. U tome će mu se pridružiti Vedran Gulin, vlasnik restorana SOI Fusion, s kojim će polaznici obrađivati temu barskog menadžmenta. Za enološki dio obrazovanja biti zadužen sommelier Marko Rundek,  a polaznici će o pivu će učiti od Andreja Čapke, direktora i vlasnika Zmajske pivovare. Svoja znanja i iskustvo s polaznicima 10. izdanja Akademije podijelit će i stručnjak za kavu Tomislav Košutić te Mišel Posavac, Advocacy Brand Manager u tvrtki Monin Beverage.

Deseto izdanje Akademije počet će u listopadu, a nastava se odvija u Coca-Colinu obrazovnome centru u Zagrebu. Nakon završene Akademije polaznici će, na temeljima stečenog teorijskog znanja i njegove praktične primjene, znati izraditi vlastite sirupe, likere i shrubove te pripremiti 88 klasičnih koktela i modernih klasika.

Akademiju Raise the Bar do sada je završilo više od 70 konobara, barista i barmena, a većina ih danas radi u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj kao što su restorani s Michelinovom zvjezdicom Noel i Dubravkin put, hostel Swanky Mint, Peaches & Cream bar i Roots Bar u Zagrebu te Bar Sistema u Splitu.

Akademija je dio strateške platforme Raise the Bar Adria kojom Coca-Cole HBC Adria od 2019. godine kontinuirano doprinosi povećanju kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, s ciljem usklađivanja vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te obrazovni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.