Počeli Dani okusa hrvatske tradicije

Nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije počeli su danas u organizaciji 11 županijskih turističkih zajednica i u suradnji s lokalnim ugostiteljima, koji će uz posebne cijene u idućih 14 dana nuditi tradicionalna jela, izvijestili su iz Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ).

U manifestaciju su uključeni ugostitelji čiji objekti nose oznaku/standard “Okusi hrvatske tradicije”, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma i sporta, navode iz TZZŽ, koja je s još deset županijskih TZ-a uključena u projekt.

Ljubitelji dobre hrane u idućih 14 dana u 108 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske moći će uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama. Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od tri slijeda. Popis restorana koji sudjeluju može se vidjeti na www.okusi.hr.

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 12 objekata iz gotovo svih većih mjesta u županiji, među kojima su restorani, kušaonice, izletišta, OPG-i i drugi.

“Lokalna gastronomija, sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, u svijetu se sve više ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Kao vrijednost i nova kvaliteta koja pruža doživljaje nečeg što je drugačije, a to je, nema sumnje, ono lokalno, izvorno i tradicijsko. Stoga svi ovim projektom želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te imidža naših zelenih destinacija”, poručila je direktorica TZZŽ Ivana Alilović.