Počeli radovi na prvom Hyatt hotelu u Hrvatskoj

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Na prostoru nekadašnje tvornice Maraska u centru Zadra svečano su otvoreni radovi na prvom Hyatt hotelu u Hrvatskoj, vrijedni oko 55 milijuna eura, a predstavnici investitora, turske Dogus grupe finalizaciju projekta očekuju tijekom 2024. godine.

“U prošlosti smo ulagali u turistički sektor, u marine i hotele u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku. Drago nam je što sada ulažemo u ovu povijesnu zgradu Maraske, koja će služiti hrvatskom turizmu s našim dugogodišnjim partnerom Hyattom. Također, planiramo investirati i u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela, čime će ukupna investicija iznositi 120 milijuna eura”, rekao je predsjednik uprave i CEO Dogus grupe Ferit Sahenk, koji vjeruje da će time dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije.

Na obilježavanju početka radova Hyatt Regency Zadar Maraska hotela bila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koju veseli što je Dogus grupa izabrala Hrvatsku i Zadar za svoj prvi Hyatt hotel.

Potpredsjednik za razvoj u Hyattu Takuya Aoyama zadovoljan je što na ovom projektu surađuju upravo s Dogus grupom. “Vjerujemo da Hyatt Regency Zadar Maraska hotel neće proći nezapaženo na ovoj predivnoj lokaciji koja je simbol zadarske povijesti 20. stoljeća te da će postati poželjno ‘go-to’ mjesto, ne samo za izvrstan odmor, nego i za različita društvena događanja i poslovne sastanke”, izjavio je.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Predstavnici Dogus grupe i lanca Hyatt najavili su da će hotel i svi prateći sadržaji biti otvoreni tijekom 2024., a u prvom hrvatskom Hyatt Regency hotelu planirano je zapošljavanje do 140 radnika.

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska, koji se uređuje u kompleksu nekadašnje tvornice Maraska, imat će 133 smještajne jedinice na razini pet zvjezdica, restorane, spa zonu, konferencijsku dvoranu na 400 četvornih metara. Uz hotel, gradit će se i stambeni kompleks s 208 stanova, a predviđena je i gradnja nove dvotračne ceste koja će povezivati Trpimirovu obalu s Ulicom Miroslava Krleže.