Počelo drugo izdanje Raise the Bar Youth

Tri najuspješnije škole osvojit će novčane nagrade

U srednjim ugostiteljskim i turističkim školama diljem Hrvatske počelo je drugo izdanje obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, koji je Coca-Cola HBC Adria pokrenula kako bi učenicima završnih razreda pomogla unaprijediti stručne vještine i znanja te ih uskladiti sa stvarnim potrebama poslodavaca.

Program  obuhvaća pet mrežnih modula koji su dostupni na platformi kojom upravlja Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a predavači su stručnjaci iz pojedinoga područja i istaknuti predstavnici struke. Raise the Bar Youth učenicima ugostiteljskih i turističkih škola diljem Hrvatske omogućit će da uče o komunikaciji i timskome radu, najnovijim tehnikama i trendovima u ugostiteljstvu te osnovama financijske pismenosti, a usto saznaju kako izgleda poslovno planiranje i proces pokretanja vlastitoga posla.

U prvome izdanju programa sudjelovalo je više od tisuću učenika iz 33 škole iz cijele Hrvatske. Profesori koji su se u program uključili kao mentori ocijenili su ga visokom prosječnom ocjenom 4,75, pri čemu su sam sadržaj programa, razvijen temeljem rezultata istraživanja agencije Ipsos, ocijenili ocjenom 4,86 od 5.

“Ponosni smo što je program Raise the Bar Youth u svojemu prvom izdanju ostvario iznimne rezultate te što ga je uspješno završilo više od četvrtine svih učenika završnih razreda škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima. Drugim, unaprijeđenim izdanjem programa želimo obuhvatiti još veći broj učenika te im omogućiti da, učeći od najboljih stručnjaka i vrhunskih profesionalaca hrvatskoga ugostiteljstva, usvoje znanja i vještine koji će im pomoći pri izlasku na tržište rada i u izgradnji karijere”, istaknuo je Bruno Jelić, direktor Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria.

Ovogodišnje izdanje programa provodi se s istim ciljem, no uz određene izmjene koje su uvedene na temelju povratnih informacija prošlogodišnjih sudionika. Programom su tako ove godine obuhvaćeni i učenici agroturističkoga usmjerenja, a unaprijeđena su i pravila nagrađivanja.

Naime, u sklopu programa Coca-Cola HBC Adria nagrađuje tri najuspješnije škole čiji učenici budu u najvećemu broju sudjelovali u programu te pritom ostvare najbolje rezultate u kvizovima. Prošle je godine novčanu nagradu osvojila najuspješnija škola, Obrtnička škola Požega, dok je u drugome izdanju programa Coca-Cola HBC Adria osigurala novčane nagrade za tri najuspješnije škole. Najbolja će škola dobiti novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura, drugoplasirana u iznosu od 3.000 eura, a trećeplasirana škola u iznosu od 2.000 eura.

Raise the Bar Youth treći je i najnoviji program u sklopu strateške platforme Raise the Bar Adria, čiji je cilj uskladiti vještine i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Program je razvijen na temelju rezultata istraživanja koje je provela agencija Ipsos među ravnateljima, profesorima, učenicima i bivšim učenicima ugostiteljskoga usmjerenja, koji su istaknuli koje vještine i znanja smatraju nedovoljno zastupljenima u redovitome obrazovnom programu.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici projekta.