Počeo najveći pivski festival u Hrvatskoj

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i predsjednica Uprave HEINEKENA Hrvatska Maud Meijboom-van Wel, zajedno sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek-Hajdin, direktorom lanca opskrbe HEINEKENA Hrvatska Frisom Lefeberom i menadžericom Karlovačke pivovare Majom Mušić, svečano su otvorili 37. Dane piva Karlovac koji će od 30. kolovoza do 3. rujna biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje piva. Za odličnu u atmosferu pobrinuli su se Tony Cetinski, Miach i Hiljson Mandela, a nezaboravnom rođendanskom doživljaju, u povodu obilježavanja 40 godina postojanja festivala i 170 godina Karlovačkog piva, doprinio je „vatromet“ konfeta i balona. Slavlje je upotpunilo i besplatno Karlovačko pivo koje je 40 godina nakon prvih Dana piva ponovno poteklo iz replike gradske fontane.

Prvi festivalski dan u znaku energičnih nastupa

Miach, čiji je najnoviji singl „Iluzija“ u manje od 24 sata ušao u YouTube Trending u Hrvatskoj, otvorila je 37. Dane piva Karlovac. Zagrebačka kantautorica pažnju šire publike uhvatila je singlom „NLO“, objavljenog u suradnji s Hiljsonom Mandelom, a upravo joj se on kao gost iznenađenja pridružio na pozornici. Oduševljenje publike izazvao je nastup Tonyja Cetinskog, još jednom potvrdivši zašto već 35 godina žari i pali glazbenom scenom. Na Gastro pozornici publika je uživala i u setovima DJ-a I’M, kao i nastupima The Gigsonsa i Letećeg odreda. Drugi dan festivala posjetitelje očekuju jednako zvučna glazbena imena na glavnoj i Gastro pozornici,  a detaljan raspored nastupa dostupan je u programu Dana piva.

Program drugog festivalskog dana

Sedmeročlani ska punk pop rock sastav Rimljani ite doma, koji iza sebe ima dva studijska albuma, donijet će energičnu uvertiru u drugi festivalski dan, a glavnu pozornicu preuzimaju u 19 sati. U 20 sati posjetitelje očekuje vrući nastup Vojka V, poznatog po hitovima „Ne može“, „Kako to“, „Mamacita“ i „Zovi čovika“, dok će punk sastav Kawasaki 3P publiku dići na noge uspješnicama kao što su „Antonija“, „Puta madre“, „Mate Parlov“ i „Ni da ni ne“ te još jednom dokazati da se itekako isplati stati u Karlovcu. Na Gastro pozornici publiku će zabavljati DJ, Glazba Ston i Strings band.

Osim koncerata, posjetitelje očekuju i zabavne aktivnosti kao što su Filmsko – glazbeni kviz koji će voditi Morana Zibar, a održat će se u 9.30 sati na terasi Kina Edison. Moći će se pridružiti i Pivskoj potrazi u 18 sati te svoje uspomene ovjekovječiti u Photo Boothu pored Glazbenog paviljona od 20 do 22 sata.

Raznovrsna ponuda piva i pivske gastronomije

Uz odlične koncerte, još jedan razlog za posjetiti Dane piva je i raznovrsna ponuda piva i pivske gastronomije. U Karlovačko Svijetu piva posjetitelji mogu probati čak 17 vrsta inozemnih piva koja u Hrvatskoj inače nisu dostupna, a tu su i dobro poznati klasici – Karlovačko, Heineken®, Heineken® 0.0, Lagunitas IPA, Sol i Stari lisac. Uz bogat pivski portfelj iz Karlovačko Svijeta piva, na Promenadi su u ponudi i craft piva Pivovare Podrum i Pivovare Medvedgrad. Za odgovorno uživanje u pivu i ove se godine punoljetnim posjetiteljima dijele narukvice „Ja sam 18+“. Na Promenadi i u Gastro kutku dostupan je izbor hrane za svačije nepce, a uz već dobro poznate velike pivske perece tvrtke Žitoproizvod, posjetitelje očekuju burgeri, tacosi, tortilje, vege burgeri, razna jela s roštilja i slastice.

Karlovačko pivo, glavni sponzor Dana piva, ove godine slavi 170 godina postojanja. Toliko je prošlo otkad je barun Nikola Vranyczany 1854. godine sagradio zgradu pivovare na Dubovcu. Prvi karlovački Dani piva održani su prije 40 godina, točno na 130. godišnjicu Pivovare. Više informacija o Danima piva možete pronaći na službenoj stranici festivala te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.