Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi u suradnji s renomiranim chefom Davidom Skokom po prvi je puta projekt Aminess Wine & Gourmet Nights održala na Korčuli i to uz izvrsnu posjećenost gostiju. Posebno izdanje projekta u obliku kasnijeg ručka održalo se proteklog vikenda u Aminess Korčula Heritage Hotelu gdje su za goste specijalitete pripremali David Skoko i Hrvoje Zirojević.
Ovim fantastičnim ručkom u pet sljedova, u režiji poznatih majstora kulinarstva Davida Skoke i splitskog chefa Zirojevića, gosti su se imali prilike upoznati s bogatstvom i raznolikosti gastronomije te lokalnih, autohtonih namirnica. Uz vrhunske specijalitete, gosti su kušali vina Bačić i Bura Mrgudić.
Riječ je o projektu u sklopu kojeg je tijekom protekle tri sezone održano 26 večera u Istri na kojima je uživalo više od 1500 posjetitelja iz cijele regije. Ovo je prvi puta da se projekt održava i u Dalmaciji.
„Izrazito mi je drago što smo projekt Aminess Wine & Gourmet Nights napokon uspjeli predstaviti u još jednoj prekrasnoj destinaciji u kojoj Aminess posluje, točnije gostima Korčule. Bilo je predivno iskustvo pripremati vrhunske specijalitete uz kolegu Hrvoja Zirojevića i iz prve ruke vidjeti reakcije gostiju. Kroz ovakvu gourmet ponudu dodatno promovirati bogatstvo i raznolikost hrvatske gastronomije“, izjavio je David Skoko.
Posljednju ovogodišnju priliku za sudjelovanje na projektu Aminess Wine & Gourmet Nights gosti će imati u petak 5. studenoga u à la carte restoranu Oliveto u novigradskom hotelu Aminess Maestral kada će ponovno kuhati David Skoko i Hrvoje Zirojević, dok će se za vina pobrinuti vinar Matošević.