Ryanair bazirao još jedan zrakoplov u Zagrebu i otvara 9 novih linija

Ryanair je od danas bazirao svoj drugi zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci, nakon otvaranja baze u srpnju. U prosincu je planirano baziranje trećeg zrakoplova Ryanaira u Zagrebu. S obzirom na to da se putovanja oporavljaju i približavaju razini prije pandemije koronavirusa, širenje kompanije Ryanair potiče promet i oporavak turizma diljem Europe.

Ukupna investicija Ryanaira za Zagreb iznosi 300 milijuna dolara, a u ponudi aviokompanije će biti više od 40 odlaznih letova tjedno na 15 različitih linija, uključujući 9 novih linija prema europskim odredištima. Također, još devet novih linija bit će pokrenuto ove zime baziranjem trećeg zrakoplova.

Putnici iz Hrvatske mogu rezervirati odmor za kraj ljeta na jednoj od novih linija Ryanaira, poput Dortmunda, Londona, Osla, Pariza i mnogih drugih. Kako bi proslavio proširenje zagrebačke baze, Ryanair je pokrenuo prodaju karata s cijenama od samo 150 kuna za putovanja do kraja studenog 2021., koje je potrebno rezervirati do petka, 3. rujna do ponoći, isključivo na web stranici www.ryanair.com.

Prigodom baziranja drugog zrakoplova u Zagrebu i otvaranja novih 9 linija, Ryanairova voditeljica prodaje i marketinga za Zemlje središnje i istočne Europe i Balkan, Olga Pawlonka, izjavila je: “Oduševljeni smo što ćemo u Zagrebu bazirati drugi zrakoplov u sklopu našeg plana širenja u Hrvatskoj. Ovo je dio ulaganja od 300 milijuna dolara i igrat će važnu ulogu u potpori oporavka turizma u glavnom gradu Hrvatske s obzirom na to da Ryanair osigurava povezanost s brojnim destinacijama iz Zagreba tijekom cijele godine. S devet novih ljetnih linija koje počinju od ovog tjedna – odnosno sveukupno 24 linije tijekom zime – naši će putnici imati velik izbor pri planiranju kasnih ljetnih praznika u gradovima poput Sofije, Pariza, Rima i mnogih drugih. Kako bismo proslavili širenje mreže iz Zagreba, pokrećemo rasprodaju karata koja se ne smije propustiti, sa cijenama od samo 150 kuna za putovanja do kraja studenog 2021., a koja su dostupna za rezervacije do ponoći u petak, 3. rujna”.

Yavuz Aytis, voditelj razvoja ruta Međunarodne zračne luke Zagreb izjavio je: „Sretni smo što možemo pozdraviti drugi zrakoplov u bazi Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci i s ponosom najavljujemo 9 novih linija Ryanaira u Zagrebu od ovog tjedna. Građani Zagreba i okolice imat će više mogućnosti izravnog leta na različite destinacije. Vjerujemo da će povećana dostupnost Zagreba dovesti do bržeg oporavka turizma i gospodarstva. Međunarodna zračna luka Zagreb će nastaviti i dalje s naporima na proširenju mreže izravnih letova iz Zagreba, jer građani i posjetitelji našega grada zaslužuju široku mogućnost pristupačnih letova.  Očekujemo da će ti napori doprinijeti još jačem pozicioniranju našega prekrasnog glavnog grada u privlačnu destinaciju  brojnih europskih putnika.”