Ryanair najavljuje novu bazu u Zagrebu: Investicija vrijedna 200 milijuna dolara

Ryanair, europska broj 1 aviokompanija, najavila je otvaranje nove baze u Zagrebu sa dva zrakoplova, 36 tjednih letova i 12 novih ruta povezujući Zagreb s mnogim međunarodnim rutama diljem Europe. Nova baza pojačat će zračni promet i turističku industriju u regiji uz nastavak programa cijepljenja i otvaranja Europe na vrijeme za ljetne praznike.

Ryanairov raspored iz Zagreba će donijeti:

  • Dva zrakoplova u bazi – investicija vrijedna 200 milijuna dolara, 60 izravnih radnih mjesta
  • Do 36 tjednih letova
  • 12 novih ruta do Pariza, Londona, Rima, Milana, Brisela, Frankfurt Hana, Memimgema, Karlsruhea, Dortmunda, Geteborga, Podgorice i Oslo Torpa.

Hrvatski potrošači sada mogu rezervirati ljetne praznike po još nižim cijenama, a uz mogućnost korištenja Ryanairove besplatne naknade za promjenu leta ako se planovi promijene. Kako bi proslavio ovu vijest, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama od samo 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja u ponoć na web stranici Ryanair.com.

Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson izjavio je: “Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu hrvatsku bazu koja predstavlja investiciju vrijednu 200 milijuna dolara u Zagrebu. Ovim će se razvojem stvoriti više od 60 izravnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnoštvo europskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta poput Rima, Milana, Pariza i Londona.

Imajući na umu da se ograničenja zbog Covida-19 redovito mijenjaju, putnici sada mogu rezervirati letove za zasluženi odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja listopada 2021.

Kako bismo proslavili lansiranje nove zagrebačke baze i novih ruta, pokrećemo prodaju sjedala po cijenama od 151 kune za putovanja do kraja ožujka 2022., koja se moraju rezervirati do ponoći u četvrtak, 1. travnja 2021. Budući da su u pitanju nevjerojatno niske cijene, one će se brzo povećati, a putnici se trebaju ulogirati na www.ryanair.com što prije i izbjeći propuštanje ove fantastične cijene.”