Split i Zadar 21.2. i 22.2. domaćini Wine ViP Eventa

Ove godine, osme po redu, Wine ViP Eventi će započeti svoju “turneju“ iz Splita 21. veljače, a odmah idući dan u Zadru. Organizator vjeruje da će se i ove godine ponoviti prošlogodišnja fantastična atmosfera i odlična posjećenost.

U Splitu će prvi ovogodišnji, a trideset i treći dosadašnji događaj biti ponovno organiziran u prekrasnom hotelu Amphora na Žnjanu 21. veljače, a u Zadru će biti domaćin prekrasan “Modrićev” hotel Amare u centru Zadra odmah sljedećeg dana, tj. 22.veljače. Program događaja započinje od 14 i traje do 21 sat.

Wine ViP Event jedinstven je događaj namijenjen poboljšavanju i unaprjeđivanju kvalitete ponude i usluge u hrvatskom ugostiteljtvu i turizmu, a namijenjen je svim osobama iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti. Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovoga puta pomno izabrali programe radionica.

Program je raznovrstan te će stoga gosti moći pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i vrlo korisno. Edukacijski dio radionica u Splitu otvorit će se s panelom “Kvaliteta enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske“ na kojem će gostovati direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, vrhunski ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak i poseban gost jedan od najboljih europskih i svjetskih sommeliera iz Austrije Suwi Zlatić. Panel će voditi novinarka Sandra Barčot.

Nakon panela uslijedit će ostale razne radionice a u kojima će gosti zaista moći uživati. Jedna od radionica koju treba istaknuti, a koja je prvi put u Splitu i Zadru je o Sakeu, a koju će voditi sommelierski prvak Austrije – Suwi Zlatić. Za ovu radionicu potrebno je unaprijed napraviti prijavu i uplatiti kotizaciju u iznosu 50 EUR na webu: http://suwine.at/lp/sake-trening-hrvatska/ ili na email info@suwine.at.

Uz ovu radionicu, tu su i brojne druge – za koje je besplatan ulaz. Broj osoba je ograničen, a više informacija o radionicama i kompletnom programu te predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.

Osim edukativnog programa, gosti će moći uživati u brojnim domaćim i regionalnim izlagačima koji će se doći predstaviti sa svojim najboljim i najkvalitetnijim proizvodima.

Ova dva eventa imaju veliku potporu županija Splitsko-dalmatinske i Zadarske, Grada Zadra, Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Zadra, zatim Obrtničke komore Zadarske županije, Hrvatske turističke zajednice kao i nekoliko dalmatinskih gradova i općina dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

I ove godine Wine ViP Event ima humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije primati donacije od 5 ili više eura za čašu, u Splitu za Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sanus Split, a u Zadru za Ligu protiv raka Zadar. Svaki će gost po odlasku od organizatora dobiti malu vrećicu za tu čašu kako bi je mogao ponijeti sa sobom kao uspomenu. U realizaciji ideje i nabavki kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce iz Zagreba.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com.

Dan prije samoga eventa u Splitu 20. veljače, organizator Dantes sa svojim će timom i s timom ljudi velikog srca u hotelu Amphora organizirati donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Udrugu roditeja djece oboljele i liječene od karcinoma SANUS iz Splita. Osim domaćina, hotela Amphora, potporu projektu dali su i Restaurant Zrno Soli, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Restoran Šug, Pepas savijače, Restoran Evala 1903, Alexsander Commerce, Ščurek, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Winery Željko Pecotić Baran, Červar i Rheos, Suwine…

Sudjelovat će vrhunski Chefovi i kuhari: Bruno Čuturić, chef hotela Amphora, zatim Branimir Prnjak, chef restorana Zrno Soli, Luka Veić, Masterchef 2023., Ivan Temšić, Masterchef 2021., zatim Duje Kanajet, chef i suvlasnik restorana Šug, Marko Lučić, chef PIK-a Vrbovec, Doris Vlah, chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska… A poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti s vinom je jedan od najboljih europskih i svjetskih sommeliera, austrijski šampion Suwi Zlatić. Program donacijske večere vodit će Jure Andrijašević. Vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na ovoj večeri je od najmanje 30 EUR po osobi pa do iznosa koji su gosti u mogućnosti odvojiti za pomoći Udruzi Sanus.

Svi zainteresirani iz svijeta turizma i ugostiteljstva i povezanih djelatnosti za sudjelovanje na donacijskoj večeri kao gosti mogu se javiti na email: info@dantes.biz dok se mjesta ne popune, a broj mjesta je ograničen. Sva prikupljena sredstva na donacijskoj večeri bit će uplaćena Udruzi Sanus.