Pevex i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela potpisali sporazum o suradnji

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Novim sporazumom vlasnicima obiteljskih i malih hotela štedi se vrijeme i novac u novom ciklusu investicija

„Simbolički rečeno, za vlasnike naših hotela nakon nekoliko „mršavih“ godina uzrokovanih pandemijskom krizom pred nama su „debele“ godine. Hrvatska je jedna od najatraktivnijih destinacija, prema trenutnom bookingu u obiteljskim i malim hotelima očekuje nas rekordna turistička godina, ali i novi investicijski ciklusi“, istaknuo je predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić na potpisivanju sporazuma o suradnji s Pevexom u zagrebačkom hotelu As.

Dodao je kako za nove investicije vlasnici obiteljskih hotela trebaju snažne i kvalitetne partnere koji mogu odgovoriti na sve njihove zahtjeve. Takvog partnera prepoznali su u  Pevexu koji ima široku mrežu trgovina raspoređenu po čitavoj Hrvatskoj, bogatu ponudu proizvoda i brojne pogodnosti.

Pevex u svom klubu partnera već ima oko 57,5 tisuća poduzetnika i obrtnika, a dio vlasnika obiteljskih i malih hotelijera već surađuje s njima pa se ovo partnerstvo prirodno nametnulo.

Šime Klarić i Krešimir Bubalo (Foto: Rene Karaman)

„Suradnjom s Udrugom obiteljskih i malih hotela Pevex povećava broj zadovoljnih veleprodajnih kupaca te postaje siguran, povoljan i poželjan partner za više od 200 članova, vlasnika hotela kojima osigurava na jednom mjestu sve potrebno za izgradnju, uređenje i opremanje objekata. Potpisivanjem sporazuma o suradnji svi kupci, članovi Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela ostvaruju pogodnosti na sav Pevexov bogat asortiman od 65 tisuća artikala. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s više od 450 domaćih i inozemnih dobavljača Pevex članovima Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela pruža povoljniju te lakšu dostupnost roba uz istodobno jačanje partnerskih odnosa“, istaknuo je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo te najavio otvorenje novog prodajnog centra u Poreču.

Zelena transformacija malog hotelijerstva

Obiteljski i mali hoteli najčešće se nalaze u manje razvijenim destinacijama, a čak četvrtina ih je na kontinentu. U njihovoj ponudi naglasak je na autentičnom, lokalnom i zdravom, čuvaju baštinu i prostor kao resurs, a od prošle godine u skladu s zelenom i digitalnom transformacijom svojim članovima koji zadovolje stroge kriterije održivog poslovanja nude i prestižni eco certifikat.

„Zeleno poslovanje postalo je nužnost ne samo zbog zahtjeva naših osviještenih gostiju za ekološki prihvatljivim smještajem, nego i zbog velikih ušteda za hotelijere, no zelena i digitalna transformacija podrazumijevaju i znatna ulaganja u objekte. U tom smislu iznimno nam je važna podrška kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, ali i podrška našeg generalnog partnera Pevexa koji je prepoznao i ovaj projekt. Cilj nam je da u suradnji s Pevexom potaknemo sve obiteljske i male hotele na zelenu i digitalnu transformaciju te nužne investicije koje će dodatno podignuti razinu kvalitete i učvrstiti status obiteljskog i malog hotelijerstva kao lidera u hrvatskom turizmu“, poručuje Klarić.