Što spaja jazz funk i tripice?

Prošloga tjedna u Johann Francku održano je događanje pod nazivom ‘Psihodelični tripa trip’. Riječ je o prvom od niza evenata koji na originalan i kreativan način spajaju gastronomiju i glazbu. Povod prvog druženja bila je promocija novog albuma Tihomira Popa Asanovića pod nazivom ‘Povratak prvoj ljubavi’.

Tihomir Pop Asanović istinska je legenda domaće pop-rock scene, a ovo je prvi njegov album nakon čak 40 godina. Osim na dva kultna samostalna albuma, ‘Majko Zemljo’ i ‘Pop’, svirao je s ključnim imenima Yu rock scene poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček, grupe Time i mnogim drugima.

Pop Asanović, novinar i glazbeni kritičar Zlatko Gall te gastronomad Zoran Šimunović tom prilikom htjeli su upozoriti na zaboravljeni dragulj mediteranske gastronomije – tripice. Ne postoje veće podjele na obožavatelje i osporavatelje nekog jela kao što je to u slučaju tripica – ili ih voliš ili ne možeš podnijeti. Domaćini psihodeličnog tripa tripa nastoje taj specijalitet približiti što većem broju ljudi pa je ovaj susret bio prilika za sljubljivanje tripica i jazz soul funka Popovog novog albuma.

Događaj su između ostalih posjetili i kuhari Mate Janković i David Skoko, TV urednik Đelo Hađiselimović, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, pjevačica Sabrina Hebiri, slikar, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo, vinar Mladen Roxanich, novinar Hrvoje Horvat, osnivač i CEO Bug-a Aron Paulić te DJ-i Phat Phillie, Marjan Felver i Antonio Žuža, dok je domaćin bio organizator Tomo Ricov.

Sljedeće ovakvo gastronomsko-glazbeno događanje održat će se u Johann Francku već slijedeći mjesec.