U sklopu barističkog natjecanja u Puli, Franck nastavio suradnju sa srednjim strukovnim školama

Franck je u sklopu posljednjih ovogodišnjih kvalifikacija za barističko natjecanje nastavio pružati podršku mladim talentima zainteresiranim za zvanje barista i ugostiteljsku karijeru

U poznatom pulskom caffe baru Dvojka održane su posljednje ovogodišnje kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja. Marko Ristić (Bass bar) i Luka Doblanović (caffe bar Dvojka) iz Pule pokazali su visoku razinu znanja i kreativnosti u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te se time plasirali u veliko finale koje će se na jesen održati u Zagrebu uoči Međunarodnog dana kave.

Franck je u sklopu pulskih kvalifikacija nastavio i s provedbom programa „Franck Barista Coffee Inspiration“. Radi se o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

Tako je uoči kvalifikacijskog natjecanja, u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli održano predavanje Franck Barističke akademije za nastavnike, dok predavanje za učenike slijedi u rujnu.

„Ovaj Franckov projekt zasigurno će uvelike pomoći našim učenicama u stjecanju kompetencija i radnog iskustva, te naposljetku i izgradnji uspješne karijere u ugostiteljskom sektoru. Veliko hvala Franckovim baristima koji su se pokazali kao veliki profesionalci sa zavidnim znanjem i iskustvom koje s veseljem dijele s našim učenicima, ali i nama nastavnicima“, istaknuo je mr.sc. Igor Černjul, nastavnik ugostiteljskog posluživanja iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske.

„Franck Barista Coffee Inspiration program integrira različite obrazovne module za profesionalne bariste koje smo osmislili s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo dodatnu podršku i kvalitetan temelj za daljnje usavršavanje i ugostiteljsku karijeru. Time želimo dati svoj doprinos u podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, ali pridonijeti i jačanju kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj“, rekao je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku.

U sklopu suradnje sa srednjim strukovnim školama, Franck također osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je pružilo podršku Franckovom obrazovnom programu usklađenom prema potrebama tržišta i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu. Osim predavanja, Franck u sklopu kvalifikacija diljem Hrvatske organizira i manja natjecanja za učenike kojima profesionalni baristi pomažu dodatno usavršiti vještine i umijeće pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

Program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama Franck planira dugoročno razvijati kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.