Badel 1862 organizira veliko natjecanje za ugostitelje!

Ugostiteljski sektor u 2020. pretrpio je značajne gubitke, koji se nastavljaju i u novoj godini zbog zabrane rada uslijed restriktivnih mjera vezanih uz aktualnu pandemiju bolesti COVID-19. Kako bi pomogli konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste za rad na sebi i svom znanju, Badel 1862 održat će novu sezonu Badel Masterclass edukacije, dok će za vrhunske znalce organizirati Badel Masterclass natjecanje.

Za vrijeme prvih restrikcija Badel je pokrenuo besplatne online edukacije Badel 1862 Masterclass te je više od 3000 konobara, barmena, koktel majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo prvi takav program učinivši ga najmasovnijom online edukacijom na tržištu. Potaknut pozitivnim reakcijama i iskustvima iz prošlogodišnjeg izdanja Badel Masterclassa, Badel 1862 odlučio je ugostiteljima pomoći održavanjem velikog natjecanja u kojem mogu ponovno naučiti nešto novo, ali i pokazati svoje znanje i iskustvo.

Prijave na Badel Masterclass natjecanje otvorene su od 26. siječnja do 12. veljače 2021., a online kvalifikacijski ispit, kojem mogu pristupiti svi prijavljeni neovisno o njihovom zanimanju, održat će se 20. veljače 2021. One koji polože ispit čeka regionalno natjecanje koje će tijekom ožujka biti održano u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku. Natjecatelji koji će se naći na listi 25 najuspješnijih sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine., a one najbolje čekaju bogate nagrade. Prijave na https://badelmasterclass.hr/.

Osim toga, Badel 1862 održat će i novu sezonu Badel Masterclassa koja će ponovno biti održana putem interneta. Uz stručnjake Badela 1862, edukacije će provoditi i vanjski stručnjaci za pojedina područja te će na ovogodišnjem izdanju Badel Masterclassa među predavačima biti i novih lica. Prijave za edukaciju bit će u ožujku, dok će se sama edukacija održati u travnju 2021. godine. Detaljnije informacije mogu se naći na https://badelmasterclass.hr/.

Tijekom tih mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja vezana uz psihologiju potrošača, vina, jaka alkoholna pića, koktele i kulinarstvo. U prvoj generaciji polovica njih, točnije 1500 odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

„Nismo mogli raditi pa sam imao vremena, a uvijek imam želju naučiti nešto novo, nadograđivati svoje znanje. Konobar sam cijeli život, ali svejedno sam na Masterclassu naučio jako puno. Toliko je tih informacija o alkoholnim pićima, vinima, kulinarstvu, psihologiji i stvarno su potrebne u mojem zanimanju. Badelova edukacija sve je obuhvatila, a već sam imao i priliku primijeniti naučeno, pogotovo kad je riječ o znanju o žesticama. Tu sam bio najviše kratak u znanju pa sam to sada uspio nadograditi. Svakako preporučam edukaciju“, rekao je Danijel Čubranić, jedan od najuspješnijih polaznika Badel Masterclassa koji je održan prošle godine.

Osim za ugostitelje, radionice i natjecanje otvoreni su i za sve druge zainteresirane za stjecanje znanja u ovom području, a jedna od takvih polaznica prošle godine bila je je Jelena Mijić, profesorica engleskog i španjolskog jezika.

„Jako volim isprobavati nova pića i zaista su mi interesantne informacije o vinu i spajanju hrane s raznim vrstama alkoholnih pića. S obzirom da je Badel otvorio Masterclass i za ljude koji nisu nužno zaposleni u toj branši, činilo mi se kao super prilika da i sama naučim više o tome što me zanima i dobro se poklopilo da sam upravo tada imala više vremena za rad na sebi. Saznala sam jako puno zanimljivih i korisnih informacija koje do tada nisam znala i koje jednostavno prođu ispod radara, pogotovo nama laicima koji se time ne bavimo profesionalno nego samo konzumiramo“, izjavila je Mijić.