Valamar ponovno proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu

Valamar je ponovno proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu te je već sedmu godinu za redom jedina turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca – pokazalo je najnovije istraživanje koje tradicionalno provodi Alma Career Croatia koja upravlja portalom MojPosao.

Devetnaesto istraživanje po redu u kojem je sudjelovalo više od 25.000 ispitanika provedeno je tijekom 2023. godine, a Valamar je i dalje jedina turistička kompanija na listi TOP poslodavaca u Hrvatskoj.

“Ponosni smo na činjenicu da iz godine u godinu opravdavamo i živimo naš slogan Prvi s razlogom što potvrđuje i ovo priznanje koje nas redovito svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj i već niz godina kao najboljeg poslodavca u turizmu.  U Valamaru nam je zadovoljstvo zaposlenika na prvom mjestu i upravo iz tog razloga kontinuirano ulažemo u poboljšanje uvjeta rada, obrazovanje naših zaposlenika i brojne programe za razvoj karijera u turizmu. Osiguravamo i brojne benefite koji našim zaposlenicima omogućuju uravnotežen odnos poslovnog i privatnog života te kreiramo trendove na tržištu koji potom postaju praksa u našoj branši, čime stvaramo dugoročne i konkretne promjene za sve radnike u turizmu i ugostiteljstvu”, izjavila je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru.

Maja Petra Jakopec iz ljudskih potencijala Valamar Riviere primila je priznanje u kategoriji Najbolji poslodavac u turizmu za Valamar Rivieru

Valamar se kao top poslodavac u turizmu posebno ističe brojnim benefitima za svoje zaposlenike među kojima su i Kuće Valamar, kvalitetni smještaj sezonskih radnika tijekom njihova boravka u destinaciji. Prošle godine je pokrenut i novi program pod nazivom Krov nad glavom. Njime se stalnim zaposlenicima, zaposlenicima na određeno i stalnim sezoncima u Valamarovom programu V+3, nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni. Program je namijenjen djelatnicima i njihovim obiteljima koji stanuju ili žele stanovati u destinaciji kroz cijelu godinu, a koji si do sada nisu mogli priuštiti adekvatan stambeni prostor zbog visokih cijena najma u turističkim destinacijama.

Državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš i Maja Petra Jakopec

Osiguravanje prostora za stanovanje izrazito je važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj. Zaposlenicima su omogućene i brojne dodatne pogodnosti. Kroz program Family & Friends zaposlenicima, njihovoj obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima nude se povlaštene cijene smještaja u svim Valamarovim hotelima, do čak 50% popusta.

Kako bi dodatno poboljšao kvalitetu života djelatnika u destinaciji u kojoj radi, Valamar nastavlja s provođenjem programa „Živi destinaciju“,  gdje svim djelatnicima osim kvalitetnog smještaja i prehrane omogućava popuste na više od tristo prodajnih mjesta, a pruža i mogućnost korištenja  zabavnih sadržaja, izleta i sportskih aktivnosti u destinaciji izvan radnog vremena.

Dijeli