Valamar svečano otvorio Dalmacija [Placeshotel] u Makarskoj

Dalmacija Places by Valamar

Sinoć je u Makarskoj održano svečano otvorenje drugog po redu hotela u portfelju lifestyle brenda [PLACES] by Valamar. Nakon investicije Imperial Riviere u vrijednosti od 67 milijuna kuna, bivši hotel Dalmacija Sunny postao je DALMACIJA [PLACESHOTEL].

[PLACES] by Valamar koncept pomiče granice tradicionalnog hotelijerstva i donosi niz inovacija kako bi putnicima novih generacija pružio autentično mjesto za jednostavniji, zabavniji i slobodniji odmor. Prvi hotel iz kolekcije [PLACES] by Valamar prošle godine je otvoren u Starom Gradu na Hvaru.

Jedna od značajnijih posebnosti DALMACIJA [PLACESHOTELA] koja hotele iz kolekcije [PLACES] by Valamar uvelike razlikuje od ostalih na obali, kao i kod njegovog „prethodnika“ u Starom Gradu na Hvaru, jest [PLACESFLEXI] ponuda koja gostima pruža potpunu slobodu uživanja u ponudi hrane i pića u onom ritmu koji im najviše odgovara. Gosti mogu određeni dnevni iznos iskoristiti u restoranu ili hotelskim barovima koji nude raznoliku ponudu lokalne hrane i pića uključujući vrlo inovativne koktele, a ono što ne potroše taj dan prebacuje se u idući. Gostima će pažnju privući i fantastičan bazenski kompleks, koji u ovom hotelu postaje i središte dnevne zabave uz impresivan line-up inozemnih i domaćih DJ-eva.

Hotel ima 180 soba i 10 apartmana čiji interijeri predstavljaju spoj mediteranske tradicije i modernog dizajna s kombinacijom prirodnih materijala, razigranih tkanina i zabavnih dizajnerskih komada namještaja. Sve sobe opremljene su izuzetno udobnim vrhunskim krevetima, kao i digitalnim pogodnostima poput smart TV-a, superbrzog interneta i digitalne knjižnice kao važan dio načina života današnjeg putnika.  Kvaliteti usluge će pridonijeti i sloboda bezgotovinskog plaćanja narukvicom te beskontaktni check-in. Načela ekološkog i održivog poslovanja, uz puno poštovanje prema destinaciji, prirodi, ljudima i običajima utkani su u cjelokupnu ponudu hotela.

“Hotelijerstvo u svijetu doživljava snažnu transformaciju u jednom segmentu turista koji žele drugačiji, jednostavniji i zabavniji odmor. U protekle tri godine u Valamaru smo intenzivno radili na našem konceptu lifestyle hotele koji cilja na moderne putnike. Cilj nam je da u svakoj Valamar destinaciji razvijemo Places hotel u kojem možete uživati u Mediteranu na najzabavniji, najslobodniji i najautentičniji način. Ponosni smo što smo ovakav inovativni koncept, realizirali upravo ovdje u Makarskoj”, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Nipplepeople u Dalmacija PLACES

“Ovom investicijom visoke kategorije cjelokupna turistička ponuda Hrvatske postaje sadržajnija i konkurentnija. Kroz ulaganja prihvatljiva za okoliš i učinkovitost resursa, povećanje otpornosti i produktivnosti te uvođenje inovacija i digitalnih tehnologija razvijamo Hrvatsku kao održivu turističku destinaciju dodane vrijednosti što je i strateški cilj Vlade Republike Hrvatske. Drago mi je da je to prepoznala i grupacija Valamar vodeći računa o ekološkoj i društvenoj komponenti investicija. Čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem poslovanju”, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Svečanom otvorenju nazočili su Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i gradonačelnik Makarske Vedran Paunović.

„Osobno me raduje svaka investicija u gospodarstvo, osobito u turizam, bilo da je riječ o izgradnji novih ili obnovi postojećih objekata. Hotel Dalmacija PLACES je odličan primjer pomicanja granica tradicionalnog hotelijerstva i održivog turizma. Mi u Splitsko-Dalmatinskoj županiji nastavljamo s odgovornim politikama stvaranja stabilnog i sigurnog okruženja za investicije, a u Valamaru vidimo pouzdanog partnera,“ istaknuo je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

„Makarska ima potencijal razviti se u svjetski prepoznatu destinaciju. Naša razvedena obala, jedinstvene plaže i Biokovo koje nas štiti stvorili su savršene prirodne uvjete za razvoj turizma.

Iznimno nam je drago da je Valamar u Makarskoj prepoznao dobru investiciju te će svojom ponudom svakako doprinijeti da Makarsku izdignemo na jedan viši nivo“, istaknuo je Zoran Paunović, gradonačelnik grada Makarska.

Dalmacija [PLACESHOTEL] svečano je otvoren u vrijeme održavanja WTA Makarska Open turnira, jedne od najvećih sportskih manifestacija u Hrvatskoj, a novouređeni hotel je ugostio brojne vrhunske tenisačice. WTA Makarska Open teniski turnir od ove se godine održava pod generalnim pokroviteljstvom Valamar Riviere.

Gosti su u sklopu otvorenja mogli uživati u glazbenom nastupu hrvatske electro pop grupe Nipplepeople i britanskog DJ kolektiva Pink Panda, poznatog po nizu službenih remix-eva popularnih hitova Dua Lipe, Brune Marsa i mnogih drugih. Sinoćnji nastup ujedno je i najava Sounds of [PLACES] programa – ekskluzivnog glazbenog koncepta za goste [PLACES] by Valamar hotela, s potpisom vrhunskih DJ-eva koji će se kroz cijelo ljeto održavati u Hvar [PLACESHOTEL] i Dalmacija [PLACESHOTEL].