Vinariji i destileriji Rossi šest zlatnih medalja na prestižnom Vinistrinom ocjenjivanju

Zlatom su se okitile tri Rossijeve vrhunske malvazije, ali i Epulon Pelinkovac, Travarica i Amaro Istriano

Obitelj Rossi ima razloga za slavlje. Na ovogodišnjem 15. Svijetu malvazija, održanom početkom travnja u Poreču, zlato su osvojile tri vrhunske malvazije – tek predstavljena tržištu iznimna Templara 2022., kompleksna i moćna Riserva Monte d’Oro 2021. i harmonična, svježa Malvazija Istarska 2023.

U njihovu destileriju na imanju u Bajkinima pored Vižinade stigla su i tri zlata za Amaro Istriano, Epulon Pelinkovac i Travaricu pa je obitelj Rossi s čak šest zlatnih medalja ponovno briljirala na njoj jednom od najdražih ocjenjivanja koje se svake godine organizira uoči Vinistre, najatraktivnije regionalne vinske izložbe. Ovu manifestaciju Rossijevi ne propuštaju pa će i ove godine, od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika, vinoljupci imati prigodu degustirati nagrađena vina i destilate jedne od najstarijih istarskih vinarija i destilerija.

„Nagrade su potvrda predanom radu i kvaliteti pet generacija duge obiteljske tradicije, ali i motivacija da budemo još bolji“, poručuje Marko Rossi, koji uz braću Filipa i Luku i uz pomoć roditelja Ines i Marina, vodi jedinstvenu vinariju na brijegu iznad Mirne.

S njim se slaže i Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brand menadžer u Destileriji Rossi te dodaje da su u proizvodnji vrhunski destilata ključni znanje, iskustvo i ulaganje u suvremenu tehnologiju.

„Uvijek težimo savršenstvu, skladnim okusima koji odražavaju ljepotu i bogatstvo Istre pa su naši destilati svojevrsna posveta istarskom težaku i zemlji, a opet nude potrebnu dozu ekskluzivnosti i stvoreni su za opuštanje i uživanje u dobrom društvu“, ističe Sarilar.