Više od tisuću izlagača na Adriatic Gastro Show

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Adriatic Gastro Show, međunarodna sajamska manifestacija,  otvoren je danas u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u Zadru, a okupila je više od tisuću tvrtki i izlagača iz dvadeset zemalja te poznata imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma

Na Adriatic Gastro Showu predstavljaju se turističke regije, agencije, putovanja, destinacijski menadžment, turizam i nove tehnologije, a pokroviteljstvom su ga podržali Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra.

Na sajmu su izloženi prehrambeni proizvodi, oprema i ambalaža, napitci, oprema za serviranje, hotelska i ugostiteljska oprema, informatičko-financijski sustavi, tekstilni program za ugostiteljstvo, namještaj, podovi, klimatizacija, putovanja…, a sve se može razgledati do 3. veljače. “Svatko tko se želi pripremiti za sljedeću sezonu to može odraditi ovoga tjedna na Višnjiku”, poručili su organizatori.

“Zbog zatvaranja Spaladium arene u Splitu manifestaciju smo preselili u Zadar i tako u određenoj mjeri pridonijeli ovdašnjem turizmu, a poslije svake naše manifestacije zabilježena su otvaranja novih subjekata i nova zapošljavanja”, rekao je na otvaranju direktor sajma Stipe Šamija.