Vrhunski gastronomski doživljaj Lareto grupe

344

Pod krilaticom ‘Lareto… the ultimate gastronomic experience’, Lareto grupa upriličila je nedavno gastro domjenak u zagrebačkom Rooftop Lateral – Belvedere Gardenu. Taj prostor u Strojarskoj ulici mjesto je gdje se dolazi na vrhunske koktele i ekskluzivna događanja pa je i Laretov tim svojim gostima priuštio doživljaj svojim asortimanom koji se potpuno uklapa u priču ovog luksuznog bara na najvišem zagrebačkom krovu…

U iznimnom ambijentu Rooftop Lateral bara, smještenog na 26. kat poslovne zgrade u Strojarskoj ulici i s kojeg ‘puca’ prekrasan pogled na Zagreb, Lareto grupa organizirala je gastro druženje za svoje partnere i suradnike. Iza naziva Lareto… the ultimate gastronomic experience, krije se upravo to: da je riječ o vrhunskim delicijama koje nemaju priliku kušati svaki dan, gostima je bilo jasno odmah pri dolasku na domjenak. Primamljivi mirisi jela koja su se pripremala na licu mjesta ispunjavali su prostor te, zajedno s maštovito uređenim stolovima na kojima su se nalazile birane vrhunske namirnice, garantirali izniman gastronomski doživljaj za nepca.

Chef Marijo Čepek sa svojim je timom pripremio Tortiglione s Bottargom – sušene riblje ikre talijanskog proizvođača sa Sardinije Sardeat. Bio je tu rižoto s plodovima mora uz šporku šalšu, kao i tomahawk steak s barbecue umakom austrijskog proizvođača Furore, a sve uz dodatak talijanskog ovčjeg sira RE Sardo i ribanog crnog tartufa. Čepek je poslužio i chicche di patate – mini svježe njoke s pestom od pistacija i čipsom pancete, kao i mnoštvo sitnih zalogaja poput mediteranske salate s rakovicom, mariniranim češnjakom, kaparima i limunom te šalšu od San Marzano rajčice sa Stracciatella di Burrata renomiranog talijanskog proizvođača Sabelli.

U Rooftop Lateralu predstavio se i Saša Frid, Pasta Perica, vrsni kuhar koji pokreće vlastitu proizvodnju svježe tjestenine koja će se naći u asortimanu Lareto grupe. Također, gosti su mogli kušati proizvode od pačje jetre Poljoprivrednog gospodarstva Orehovec. Posluženi su parfe pačje jetre, kao i dimljena te jetra u kombinaciji s tartufima ovog proizvođača iz Velikog Bukovca kod Ludbrega, kojeg također zastupa Lareto grupa.

Vrijedi napomenuti da je Lareto distributer prestižnih talijanskih marki i premium proizvoda za pizze. U njihovom asortimanu, osim svježih i proizvoda od tartufa pod vlastitim brendom Lareto tartufi, je i paleta proizvoda konzerviranog programa, maslinovih ulja i maslina. Tu je raznolik izbor talijanskih sireva, brašna, riže te vrhunske tjestenine iz Gragnana. Nude i Robo asortiman: artičoke punjene namazom od tune, kapara i inćuna, napuljske friarielli – vrhove mladih brokula i mnogo toga drugog iz mediteranskih receptura – asortiman koji se ne može kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama, već samo preko Lareto grupe: https://laretofood.hr/