Vrijeme je za Mlado Međimurje!

Deset međimurskih vinarija i ove je godine, ponovno sredinom studenoga, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2021.

Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su u srijedu 17. studenoga međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je udomaćio kultni Cogito Cafe u Dvorištu, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole.

Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak devet vinarija uključenih u projekt: Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost Mladog Međimurja izazvala je veliki interes javnosti i za mjesto na promociji se tražila karta više.

Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko božićnih blagdana.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina diljem Hrvatske. Neki od njih su: Puni Sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.