WINE EnoGastro Vip Event održan i u Zagrebu

U zagrebačkom hotelu The Westin 24. ožujka održan je treći dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event. Ovo je bio 25. event u organizaciji Dantesa Begića i njegovog tima Ricerca Mercato koje su organizirali u šest uzastopnih godina, i ovoga puta izuzetno dobro posjećen.

U velikoj dvorani gdje su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslovnih suradnji, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle sa tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi os istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i gosti iz Like.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel WESTIN, Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Otvorenje eventa bilo je upotpunjeno sa zalogajčićima pripremljenim s tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje kuhara hotela The Westin, a nakon toga uzvanike su pozdravili studenti Aspire koji su također pripremili vrlo ukusne kanapee.

Nakon druženja s izlagačima, uzvanici prisustvovali radionicama: ugledni vinar Radoslav Bobanović predstavio je ekološko-vinski kraj Zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost; vinska conossierka Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić uvele su uzvanike u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i što je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili; poznata sommelierka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku u svijet vina istarske vinarije Prelac; F&B manager David Hrkač ispričao je kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića; sommelier Jure Andrijašević upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina, a ommelier Mario Meštrović govorio je o preduvjetima za razvoj turizma te o povećanju posjećenosti u ugostiteljstvu.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora  održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Maria Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića, kuhara PIK Vrbovca te odličnih domaćina – kuhara hotela Westin.

Gosti su imali priliku kušati jela od istarskog boškarina, preko sashimija od dimljenih pačjih prsa, svježih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlična vina gostujućih vinara.