Zadar će biti domaćin svjetskog kongresa sportskog turizma

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Drugo izdanje svjetskog kongresa sportskog turizma održat će se 26. i 27. travnja u Zadru, a sporazum o tome u četvrtak su potpisali ministrica Nikolina Brnjac i glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili, izvijestilo je Ministarstvo turizma i sporta.

“Iznimno je zadovoljstvo što će Hrvatska biti domaćin ovako važnog međunarodnog događaja i hvala Svjetskoj turističkoj organizaciji na izvrsnoj suradnji. Sportski turizam jedan je od najbrže rastućih posebnih oblika turizma te ga je Ministarstvo u svojim strateškim aktivnostima prepoznalo i kao predvodnika razvoja turističkih destinacija”, poručila je ministrica iz Madrida gdje je u radnom posjetu zbog sajma Fitur i sastanaka u UNWTO-u.

Podsjeća i da je sportski i aktivni turizam istaknut i u novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. kao važan potencijal za razvoj cjelogodišnjeg i teritorijalno uravnoteženijeg turizma, a kongres smatra i prilikom za još bolje pozicioniranje Hrvatske u sportsko turizmu.

Slično je poručio i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši i da povjerenje UNWTO-a za odabir Hrvatske za domaćina i suorganizatora tog međunarodnog skupa potvrđuje status i ugled Hrvatske kao kvalitetne turističke i sportske destinacije.

Najavio je i da će se za taj kongres u Hrvatskoj pripremiti kvalitetan i bogat program za sudionike, a njih više od 300 iz svijeta okupit će se u Zadru 26. i 27. travnja 2023., uz napomenu da je Zadar izabran radi bogate sportske tradicije i turističke ponude.