Završio PLACE2GO: Zimsku čaroliju ugrijali uzbudljivi paneli i šareni štandovi

Završilo je 11. izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, koji se održao od 18. do 20. siječnja 2024. u Areni Zagreb. Ovogodišnje izdanje sajma održano je na zimu te je dalo veći naglasak na poslovnu zajednicu i umrežavanje tvrtki koje se direktno ili indirektno bave turističkim djelatnostima. Na sajmu je sudjelovalo više od 200 izlagača iz 14 zemalja svijeta, a posjetitelji su uživali u tradicionalnim nošnjama, plesu, okusima i mirisima šarenih štandova.

Ove godine na sajmu su se prvi puta predstavili izlagači iz Kine, Šri Lanke, Španjolske i Litve. Na 11. izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO ponovno su stigli izlagači iz Tunisa i Indije, a prezentirali su se izlagači iz brojnih europskih zemalja, domaći izlagači i nacionalni parkovi, kao i susjedne zemlje: Slovenija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina. Izlagači su prikazali destinacije kroz tradicionalne nošnje, ples i karakterističnu hranu, poput datulja iz Tunisa ili baklava iz Bosanske krajine.

Poslovni posjetitelji prva dva dana sajma imali su priliku slušati panele s temama: kako privući sve zahtjevnijeg gosta, kako izgleda Hrvatska turistička kartica, zapošljavanje u turizmu, apartmanizacija, zelene oaze netaknute prirode, koje su to pet friendly destinacije, sport i putovanja te pristupačni turizam.

Svi su posjetitelji mogli sudjelovati na uzbudljivim putopisnim predavanjima, koja su bila dostupna u petak poslijepodne i tijekom subote. Svoja iskustva podijelio je veliki zaljubljenik u motociklistička putovanja i televizijski voditelj Aleksandar Stanković, koji je s motorom prešao nevjerojatnih 3000 kilometara i uživao u planinskim avanturama.

Ribafish i Kasandra dali su odgovore iz prve ruke na pitanja što jesti, piti i vidjeti na biseru Indijskog oceana, egzotičnoj Šri Lanki. Uvijek nasmijani i spremni za putovanja, popularni Putoholičari, osvojili su posjetitelje pričama o Crnoj Gori. Na predavanju su im se pridružili Adriana i Vedran, poznatiji kao Kruzovi, a razjasnili su koliko je Crna Gora privlačna za putovanja – bili avanturist ili hedonist.

Dijeli