Željko Ban, Tibor Klobučar i Gabriela Filca u finalu METRO Junior Top Chefa

Gabriela Filca, Petar Mudrinić, Tibor Klobučar, Željko Ban i Duje Zečević

Na sučeljavanju projekta METRO Junior Top Chef, održanom u utorak 28. ožujka u restoranu Kukuriku, mentor Nenad Kukurin, uz podršku Marinka Blečića i Žane Jelić iz METRO-a, odlučio je da Željko Ban iz Pule, Tibor Klobučar iz Zaboka i Gabriela Filca iz Opatije zaslužuju mjesto u finalu projekta edukacije mladih kuhara. Pod budnim okom Nenada Kukurina koji je pratio kako maturanti barataju namirnicama i raspoređuju vrijeme, mladi kuhari morali su impresionirati žiri jelom od zadanih namirnica: šparoga, školjki, škampa, fuža i riže.

Željko, Tibor i Gabriela sudjelovat će u trodnevnoj edukaciji u kulinarskom institutu Kul IN u Sisku pod vodstvom vrhunskih kuhara i mentora projekta Nenada Kukurina, Maria Mihelja i Konstantina Lukianenka.

“Sretan sam što su fuži sa škampima s temeljcem od kozica koje sam danas pripremo impresionirali žiri i što sam tako zaslužio prvo mjesto u današnjem natjecanju. Suradnja u kuhinji je bila izvrsna, puno smo si međusobno pomagali. Vjerujem da će mi iskustvo koje ću dobiti tijekom edukacije u Sisku i finala u Zagrebu pomoć da dodatno razvijem svoje vještine i otkrijem neke nove kuharske tehnike koje će mi biti važne za daljnju karijeru”, izjavio je Željko Ban iz Pule, najbolji među finalistima METRO Junior Top Chefa.

“Rado sam se drugu godinu zaredom pridružio METRO Junior Top Chefu, jer ovim projektom zajedno potičemo mlade da idu naprijed, da dobiju ambiciju i izgrade strast za kuhanjem. Hrvatska je turistička zemlja kojoj za vrhunski turistički proizvod trebaju educirani kuhari. Današnji dan bila je izvrsna prilika za mlade da vide i probaju nešto novo i drugačije. Ispočetka je bilo malo treme u kuhinji, ali kandidati koji su slušali savjete bolje su se snašli i radili manje grešaka, ali na greškama se uči”,  izjavio je Nenad Kukurin, glavni kuhar i vlasnik hotela Kukuriku te mentor u projektu.

Željko, Tibor i Gabriela za titulu METRO Junior Top Chefa 2017. u finalu projekta sučelit će se s Antoniom Detićem, Marinom Šarićem i Andreom Mikinac koji su bili najbolji na sučeljavanju u Zagrebu.

U finalu u travnju kandidati će dobiti namirnice i jelo koje moraju pripremiti, a najbolji će osvojiti dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul IN koji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara.