Austrijski gospodarstvenici predstavili proizvode i usluge Valamar Rivieri

Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizirao je poslovni susret veće gospodarske delegacije dobavljača opreme za turizam i ugostiteljstvo iz Austrije, zainteresiranih za razvoj suradnje s ključnim dionicima iz hotelskog i ugostiteljskog sektora.

Ukupno je šesnaest austrijskih tvrtki predstavilo svoje usluge i proizvode u hotelu Valamar Diamant u Poreču, gdje su ih ugostili predstavnici Valamara. Posebnu podršku ovom gospodarskom susretu osobno je iskazao i Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije u Hrvatskoj, koji se pridružio predstavljanju austrijskih tvrtki u Valamaru.

„Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana kako za Austriju, tako i za Hrvatsku, koja osigurava prosperitet cjelokupnom stanovništvu. Austrijska iskustva, znanja, tehnologije i infrastruktura za hotelijerstvo i gastronomiju vrlo su raznolika – od proizvođača i pružatelja usluga na području zimskog turizma, preko konzultanata i projektanata za infrastrukturne i turističke projekte, do inovatora i tehnoloških kompanija. Zadovoljstvo mi je što Austrija i Hrvatska imaju čvrste gospodarske veze, što je potvrdio i ovaj susret“, istaknula je Sonja Holocher-Ertl, direktorica Advantage Austria Zagreb – Austrijski ured za vanjsku trgovinu.

Valamar Riviera je vodeća hrvatska turistička kompanija koja upravlja sa 37 hotela i ljetovališta, te 15 kamping ljetovališta u poznatim turističkim destinacijama od Istre, otoka Krka, Raba i Hvara do Makarske i Dubrovnika te Obertauerna u Austriji. Valamar je krajem 2021. godine nastavio s internacionlizacijom poslovanja putem akvizicije hotela Marietta 4* u Obertauernu. Valamar tako u Austriji upravlja s dva hotela koji će tijekom zime zapošljavati više od 130 Valamarovih djelatnika iz Hrvatske.