Otvoren sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel

Oko 150 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke, koji predstavljaju oko 500 najpoznatijih brendova iz HoReCa branše, okupilo se ove godine na 37. međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam “Promohotel”, koji je u srijedu otvoren u sportskoj dvorani “Žatika” u Poreču.

Time se, kako je istaknuo istarski župan Boris Miletić na otvaranju, nakon godinu dana pauze vratila jedna od najstarijih i najuglednijih sajamskih manifestacija u Istri.

“Veselim se da se nakon duljeg vremena manifestacije vraćaju u dvoranu Žatika te se nadam da su nedaće s kojima smo se susretali u zadnje dvije godine definitivno iza nas, odnosno da se vraćamo svemu onome što smo bili navikli u našem gradu imati”, kazao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Dodao je kako je upravo Promohotel jedna od tih manifestacija. “On nije običan sajam već je to jedno od onih događanja koja su nam pokazala da možemo i koja su otvorila put mnogim drugim manifestacijama koje organiziramo”, izjavio je.

Cilj tve manifestacije je približavanje svjetskih ugostiteljskih i turističkih trendova turističkim djelatnicima i ostalim posjetiteljima, te je uz predstavljanje izlagača u sklopu ovogodišnjeg Promohotela organizirana i konferencija PromoForum, koja se bavi pitanjem ljudskih potencijala u turizmu te niz drugih edukativnih sadržaja.

Konferencija PromoForum održat će se 3. i 4. ožujka i na njoj će se okupiti brojni poduzetnici i predstavnici turističkog i ugostiteljskog menadžmenta iz regije uz bogat program s panel raspravama i specijaliziranim predavanjima, gdje će među mnogobrojnim sadržajem Ministarstvo turizma i sporta predstaviti projekt kojemu je fokus rješavanja problematike radne snage u turizmu.  (Hina)

Dijeli